Prostreno.cz

Domácí čokoládové likéry

Co by mohlo být lepší než lahodný likér vyrobený z nejlepších ingrediencí na světě – alkoholu a čokolády! Přesně – nic! Proto přinášíme několik receptů, jak jich hned několik za zimu vyzkoušet.

Odmítnout likér na zdraví nemůže nikdo. A co teprve, když ten likér bude domácí s příchutí Nutelly, čokolády nebo Rafaella. Jeho výroba je až dětsky snadná.

Nutella-likér

Ingredience

2 vanilkové lusky

1 lžíci instantní kávy

0,7 litru hnědého rumu

400 g Nutelly

250 g moučkového cukru

400 ml smetany ke šlehání

Postup

1 Vanilkové lusky rozřízněte a vyškrábněte dřeň. Instantní kávu rozpusťte ve lžíci horké vody, smíchejte s rumem, vanilkovou dření, Nutellou a moučkovým cukrem – nejlépe v mixéru.

2 Dejte do ledničky a nechte přes noc odpočívat.

3 Druhý den ušlehejte do polotuha smetanu a vmíchejte do likéru.

4 Likér přelijte do lahviček, pevně zavřete a skladujte v chladu.

Toffifee-likér

Ingredience

100 g cukru

1 vejce

200 ml mléka

200 g smetany

lžička vanilkové pasty

15 ks Toffifee

200 ml vodky

Postup

1 Do hrnce dejte cukr a vejce a míchejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.

2 Přidejte, mléko, smetanu, vanilkovou pastu a Toffifee.

3 Za stálého míchání přiveďte k varu a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí Toffifee (asi 20 minut).

4 Všechno rozmixujte a přidejte vodku.

5 Nechte protéct přes jemné sítko a naplňte lahve.

Likér z Mozartových kuliček

Ingredience

100 g Mozartových kuliček

90 g cukru

1 vejce

300 g mléka

200 g smetany

150 g vodky

Postup

1 Rozmixujte cukr s Mozartovými kuličkami.

2 Přidejte vejce, smetanu a mléko a 5 minut zahřívejte.

3 Přidejte vodku a zahřívejte další 4 minuty.

4 Nakonec naplňte do lahví se šroubovacím uzávěrem.

Raffaello-likér

Ingredience

15 ks Raffaella

300 ml mléka

80 g cukru

200 g smetany

100 ml vodky

Postup

1 Raffeallo dejte do misky s mlékem a cukrem a rozmixujte tyčovým mixérem.

2 Tekutinu prolejte přes sítko.

3 Přidejte smetanu a vodku a krátce zamíchejte.

4 Vychlaďte a hotovo!

Likér z Kinder čokoládek

Ingredience

200 g Kinder čokoládek

300 ml mléka

200 ml smetany

50 g cukru

150 ml vodky nebo Baccardi

Postup

1 Mléko a smetanu dejte do hrnce.

2 Rozlomte Kinder čokoládky a přidejte spolu s cukrem také do hrnce.

3 Nechte rozpustit čokoládky, ale dejte pozor, aby se nezačaly vařit.

4 Nakonec přidejte vodku nebo Baccardi.

5 Přelijte do lahví a nechte vychladit.

Zdroj: brigitte.de






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat