Prostreno.cz

Šťavnatá jogurtová bábovka s jablky

Nadýchaná, šťavnatá, aromatická – to jsou slova, která v souvislosti s bábovkou asi nepoužijete. A přesto tento nenápadný skvost může být skutečným chuťovým vrcholem.

Pokud rádi pečete, měli byste určitě vyzkoušet tento recept. Většina ingrediencí na lahodnou a super šťavnatou jogurtovou bábovku s jablky byste měla mít všechny v kuchyni a příprava je super jednoduchá. Vrcholný zážitek pro všechny, které honí mlsná!

Šťavnatá jogurtová bábovka s jablky

Ingredience

180 g měkkého másla

200 g cukru

1 lžička vanilkového extraktu

3 vejce

185 g bílého jogurtu

350 g jablečného pyré

340 g mouky

50 g mletých mandlí

1 balíček jedlé sody

1 špetka soli

Máslo na vymazání a trochu strouhanky

Postup

1 Předehřejte troubu na 170 stupňů. Vymažte formu na bábovku a vysypte strouhankou.

2 Vložte do misky máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a ušlehejte do pěny. Pak přidejte vejce a dobře promíchejte. Nakonec přimíchejte přírodní jogurt a jablečnou omáčku.

3 Ve druhé misce smíchejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a špetku soli a poté přidejte suché ingredience do misky s tekutými přísadami. Vše dobře promíchejte, dokud se vše nespojí v těsto.

4 Nakonec nalijte těsto do formy a pečte v troubě asi hodinu. Pokud chcete, můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem.

Tento krok v pečení můžete přeskočit

Ať už se jedná o koláče, sušenky nebo koláče, při pečení je užitečné držet se přesně receptury. Ale jeden krok, který najdete v mnoha receptech na pečení, lze bez problémů přeskočit. Konkrétně je to prosévání mouky.

Mouka by se měla často prosévat, aby byla jemná a lépe se spojila s ostatními složkami. A prosévání by mělo mít další výhodu: V některých receptech se ingredience měří v šálcích nebo hrníčcích. V závislosti na tom, jak pevně je mouka zabalena v sáčku, mohou být šálky mouky těžší než šálky proseté mouky.

Zatímco techniky mletí pšenice bývaly mnohem méně účinné než dnes a mouka proto nebyla vždy stejně jemná, dnes je díky moderním technologiím obvykle bez hrudek.

Zdroj: Rezept: Saftiger Apfelmus-Joghurt-Kuchen | freundin.de





Celkem 4 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat