Prostreno.cz

Zapečené těstoviny s mletým masem na řecký způsob

Zapečené těstoviny na řecký způsob! Tento vydatný recept s těstovinami a mletým masem si zamiluje celá rodina a jeho příprava je velmi rychlá.

Pokud máte chuť na vydatný pokrm, ale máte už plné zuby všech těch obvyklých receptů, měli byste vyzkoušet tyto zapečené těstoviny na řecký způsob. Obsahuje sice klasiku jako je mleté ​​hovězí maso a rajčata, ale zajímavý šmrnc mu dodávají řecké těstoviny, feta a koření. Pokud jsme vzbudily váš zájem, tady máte recept.

Zapečené těstoviny s mletým masem na řecký způsob

Ingredience

1 cibule  

2 stroužky česneku  

500 g mletého hovězího masa

1 lžičku rajčatového protlaku   

800 ml rajčat, nasekaných nahrubo  

4 lžíce hotového zeleninového vývaru  

100 ml mléka  

2 lžíce zakysané smetany

250 g řeckých těstovin (Kritharaki)

1 bloček sýru feta

1/2 lžičky skořice   

1 špetka kajenského pepře   

1 lžička sladké papriky  

1 lžíce tymiánu

sůl a pepř

Postup

1 Nejprve si předehřejte troubu na 170 stupňů. Poté oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme mleté ​​maso a orestujeme dozlatova. Poté přidejte cibuli, česnek a tymián a minutu až dvě restujte. Poté přidejte asi lžíci rajčatového protlaku a nechte jen několik sekund zahřát, pak přidáte sůl, pepř, skořici, kajenský pepř a papriku. 

2 Vše zalijte zeleninovým vývarem a konzervou rajčat a znovu přiveďte k varu. Krátce povařte a opatrně po částech vmíchejte mléko a zakysanou smetanu (obojí nejlépe pokojové teploty). 

3 Přidejte syrové těstoviny a dobře promíchejte. Směs vložte do zapékací mísy posypte drobenkou ze sýru fety. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Podle potřeby ozdobte trochou čerstvého tymiánu a podávejte.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-griechischer-nudel-hack-auflauf






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat