Prostreno.cz

Blesková zeleninová polévka pro horké letní dny

Lehká, chutná a připravená během chvilky: dopřejte si v horkých letních dnech studenou zeleninovou polévku. Máme pro vás recept, který zvládne i naprostý začátečník.

V létě jsou studené pokrmy lepší volbou než například teplá polévka. Co dělat, když dostanete ale na polévku chuť? Vyzkoušejte studenou verzi! Jsou lehké, ale přesto zasytí a mnoho receptů lze připravit snadno a velmi rychle. Jako tato lahodná zeleninová polévka. A čím déle ji necháte v lednici, tím více vás v teplých letních dnech osvěží!

Blesková zeleninová polévka

Ingredience na dvě porce

1 okurka

1 červená paprika

1 malá cibule

1 stroužek česneku

425 g loupaných rajčat (z konzervy)

2 plátky toustového chleba

2 lžíce balzamikového octa

2 lžíce olivového oleje

pár lístků bazalky

sůl

pepř

Postup

1 Okurku omyjte, oloupejte, podélně rozpulte a lžící zbavte semínek. Papriky omyjte, rozřízněte na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Potom nakrájejte jednu polovinu okurky a papriky na malé kostičky a druhou polovinu nakrájejte na velké kousky.

2 Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté vložte do mísy a přidejte nahrubo nakrájenou okurku a kousky papriky. Zalijte konzervou rajčat.

3 Toastový chléb opečte podle chuti, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy. Potom přidejte balzamikový ocet, sůl, pepř a olivový olej.

4 Vše v míse rozmixujte najemno pomocí mixéru nebo tyčového mixéru a v případě potřeby znovu dochuťte solí a pepřem. Poté dejte polévku na cca 30 minut do lednice.

5 Polévku rozdělte rovnoměrně do misek a každou ozdobte nadrobno nakrájenými okurkami a paprikou nakrájenými na kostičky. Přidejte lístky bazalky, pokapejte několika kapkami olivového oleje a podávejte.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-blitzrezept-fuer-sommer-kalte-gemuesesuppe






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat