Prostreno.cz

Rychlý recept na švédskou letní polévku

Nádherná švédská lehkost, která se odráží i v typicky venkovské kuchyni. Náš recept na švédskou letní polévku s lososem, bramborami a čerstvým pórkem vás zasytí a dopřeje kus severské lehkosti – zvláště pokud si ji vychutnáváte venku.

V teplých letních dnech má málokdo chuť na těžké a pikantní polévky. Místo toho je mnohem přijatelnější lehké a čerstvé jídlo. Milovníci polévek si ale přijdou s tímto receptem na rychlou švédskou letní polévku na své i v teplém období.

Švédská letní polévka

Ingredience na 4 porce

4 velké brambory

250 g filé z lososa

150 ml smetany

2 tyčinky pórku

1 litr zeleninového vývaru

2 lžíce másla

2 lžíce nasekaného kopru

Příprava 

1 Brambory omyjte, osušte a oloupejte. Poté je nakrájejte na kostky. Pórek důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka. 

2 Do kastrůlku dejte máslo, přidejte kolečka pórku a kostky brambor. Vše krátce orestujte. 

3 Nakonec zalijte zeleninovým vývarem a nechte asi 15 minut vařit. Zatímco se polévka vaří, nakrájejte lososa na kousky velikosti sousta. 

4 Pomocí ponorného mixéru brambory a pórek v polévce lehce rozmixujte a přidejte lososa nakrájeného na kostky.

5 Opět přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut. Nakonec dochuťte čerstvým koprem a smetanou.

Vrcholem polévky – kromě lahodné chuti – je i to, že si ji můžete uvařit předem. Pokud například čekáte hosty, uvařte pár porcí navíc. Polévku můžete podávat teplou, ale výtečná je i studená. A když k ní na zakousnutí přidáte trochu čerstvého chleba, máte rázem vynikající letní oběd, po kterém se zaručeně jen zapráší.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-schnelles-rezept-fuer-schwedische-sommersuppe





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(16 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat