Prostreno.cz

Rafinovaný recept na brambory carbonara

Také máte rádi špagety carbonara? Pak byste měli vyzkoušet upravenou verzi s bramborami místo těstovin. Jsou jednoduše nebeské!

Špagety carbonara jsou klasickou verzí špaget. Existuje jen málo lidí na světě, kdo by tuhle variantu nemiloval. A ačkoli nám chutnají tolik, že bychom je mohli jíst pořád, naše boky jsou trochu jiného názoru. Proč tedy nevyzkoušet kaloricky přijatelnější verzi? Kombinace smažené slaniny, nadýchané smetany, jemného parmazánu a vydatných brambor vás jistě také srazí na kolena. Tento snadný a rychlý recept na brambory à la carbonara tedy rozhodně stojí za vyzkoušení!

Brambory carbonara

Ingredience

2 cibule

150 gramů slaniny

1 kg brambor

1 vejce

280 ml smetany

100 gramů parmezánu

nasekaná petržel

sůl a pepř

trochu másla na smažení

Příprava

1 Brambory nejprve omyjte, oloupejte, nakrájejte na plátky a uvařte ve vroucí vodě jen tak napůl.

2 Smetanu, 80 g sýra a vejce smíchejte v míse a dochuťte solí a pepřem. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi se slaninou a trochou másla.

3 Potom si předehřejte troubu na 200 stupňů. Plátky brambor vložte jeden vedle druhého do vymazané zapékací misky a smíchejte se smetanovou omáčkou. 

4 Poté navrch přidejte směs cibule a slaniny a dejte si na 15 minut zapéct.

5 Potom obsah zapékací mísy posypte zbylým parmazánem a petrželkou a pečte dalších 5 minut na 180 stupňů, dokud nejsou brambory à la carbonara dozlatova opečené.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-raffiniertes-rezept-kartoffeln-a-la-carbonara






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat