Že je jablečný koláč složitý? Může být, ovšem tento recept na jablečný koláč s pudinkem je velmi jednoduchý na přípravu a neskutečně lahodný.
Blíží se sezona jablek všeho druhu a vy možná tápete, jak všechnu tu úrodu letos zpracovat. Kromě jablečných kompotů a pyré, můžete upéct jablečný koláč. Koláč s jablky patří mezi absolutní klasiku v pečení. Ovocně nasládlá chuť jablečného koláče z našeho receptu z něj dělá oblíbený dezert všech věkových kategorií. A zjemněný špetkou smetany osladí každý špatný den nebo nedělní odpoledne. A to, co na je na dezertu nejpřekvapivější ingrediencí, je vanilkový pudink v prášku, který dodá jablečnému koláči jemný nádech – a navíc je připravený během chvilky.
Jablečný koláč s pudinkem
Přísady
3 jablka
150 g másla pokojové teploty
100 gramů cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 špetka soli
2 vejce
200 ml mléka
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
250 g mouky
2 lžičky jedlé sody
trochu másla na vymazání formy
Příprava
Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Potom oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na stejně velké kostky. Poté vymíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl a všechno mixérem ušlehejte na krémovou hmotu. Potom vmíchejte vejce a mléko. V samostatné misce smíchejte pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva a směs přidejte do těsta.
Na kostičky nakrájená jablka přidejte do těsta, formu na koláč vymažte tukem a těsto nalijte do formy. Vše uhlaďte a poté dort s jablečným a vanilkovým pudinkem pečte asi 45 minut na 180 stupňů.
Pokud chcete koláč trochu sladší, můžete koláč před podáváním posypat moučkovým cukrem.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-rezept-apfelkuchen-mit-vanillepudding
Sledujte nás na sociálních sítích: