Prostreno.cz

Rychlý jablečný koláč s pudinkem

Že je jablečný koláč složitý? Může být, ovšem tento recept na jablečný koláč s pudinkem je velmi jednoduchý na přípravu a neskutečně lahodný.

Blíží se sezona jablek všeho druhu a vy možná tápete, jak všechnu tu úrodu letos zpracovat. Kromě jablečných kompotů a pyré, můžete upéct jablečný koláč. Koláč s jablky patří mezi absolutní klasiku v pečení. Ovocně nasládlá chuť jablečného koláče z našeho receptu z něj dělá oblíbený dezert všech věkových kategorií. A zjemněný špetkou smetany osladí každý špatný den nebo nedělní odpoledne. A to, co na je na dezertu nejpřekvapivější ingrediencí, je vanilkový pudink v prášku, který dodá jablečnému koláči jemný nádech – a navíc je připravený během chvilky.

Jablečný koláč s pudinkem

Přísady

3 jablka

150 g másla pokojové teploty

100 gramů cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 špetka soli

2 vejce

200 ml mléka

1 balíček vanilkového pudinkového prášku

250 g mouky

2 lžičky jedlé sody

trochu másla na vymazání formy

Příprava

Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů. Potom oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na stejně velké kostky. Poté vymíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl a všechno mixérem ušlehejte na krémovou hmotu. Potom vmíchejte vejce a mléko. V samostatné misce smíchejte pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva a směs přidejte do těsta.

Na kostičky nakrájená jablka přidejte do těsta, formu na koláč vymažte tukem a těsto nalijte do formy. Vše uhlaďte a poté dort s jablečným a vanilkovým pudinkem pečte asi 45 minut na 180 stupňů.

Pokud chcete koláč trochu sladší, můžete koláč před podáváním posypat moučkovým cukrem.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-rezept-apfelkuchen-mit-vanillepudding






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat