Prostreno.cz

Šťavnatý skládaný chléb jako z Itálie

Hledáte lahodnou přílohu ke grilování nebo něco, co byste mohli vzít jako dárek na party? 

Co třeba tenhle tradiční italský lahodný skládaný chléb?

Recept na šťavnatý skládaný chléb jako z Itálie

Ať už jako zpestření na příští zahradní párty nebo jako příloha ke grilování: Italský překládaný chléb je atraktivní nejen vizuálně, ale je také velmi chutný. Přinášíme recept, který nevyzkoušíte rozhodně jenom jednou.

Tento recept je plný středomořských surovin a jedním soustem vás přenese na chuťový výlet do Itálie. 

Skládaný chléb

Ingredience na těsto

500 g směsi na světlý chléb

7 gramů suchého droždí 

370 g vody (28°C)

20 gramů olivového oleje

Ingredience na náplň

50 g rajčatové omáčky na pizzu

250 gramů vody

100 g šunky nakrájené na kostičky

50 g nakrájených oliv

200 g strouhaného sýra mozzarella

Dále budete potřebovat chromovaný pekáček o délce asi 25 cm.

Příprava

1 Smíchejte chlebovou směs a zbývající suroviny na těsto podle základního receptu na obalu, vypracujte, přikryjte utěrkou a nechte 60 minut odpočívat.

2 Mezitím vymažte formu na pečení a vysypejte moukou. Po uplynutí doby těsto rozválejte na pomoučeném vále na obdélník o velikosti cca 60 × 40 cm.

3 Pak těsto potřete rajčatovou omáčkou na pizzu a nasypejte zbylé suroviny z náplně, obdélník těsta přeložte od delší strany ke středu a přiklopte i z druhé strany.

4 Nyní tento čtvercový pramen nařežte na 2 cm široké kousky a po kouscích z jedné strany na druhou je vkládejte do formy na bochník, dokud nebude forma plná. Nyní formu přikryjte utěrkou a složený chléb nechte dalších 20 minut kynout.

5 Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C. Poté chléb vložte do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Po uplynutí doby pečení vyndejte formu z trouby, nechte chléb vychladnout a poté z formy vyklopte.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezepte-des-monats-italien-saftiges-faltenbrot





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat