Prostreno.cz

Recept na ovesné palačinky s ovocem

Máte chuť na lahodnou snídani s ovesnými vločkami? Pak rozhodně vyzkoušejte tyto lahodné palačinky. V kombinaci s ostružinovo-banánovým smoothie jsou perfektním začátkem dne a zasytí vás na dlouhou dobu!

Ovesné vločky jsou skutečnou superpotravinou, protože jsou plné zdravých surovin a zasytí vás na dlouhou dobu. Může za to především obsažená vláknina, která zastavuje chutě. Vločky jsou tedy ideální pro hubnutí. Tento lahodný recept na palačinky z ovesných vloček je vynikající alternativou snídaně. A smoothie, které k němu patří, nám dodává extra porci vitamínů.

Ovesné palačinky s ovocem

Ingredience na 4 porce

3 malé banány

70 g ovesných vloček

2 vejce (M)

2 lžičky prášku do pečiva

250 ml mandlového nápoje

2 lžíce rostlinného oleje

150 gramů ostružin

1 lžíce krupicového cukru na posypání

Příprava

1 Banán oloupejte, nakrájejte na kousky a spolu s ovesnými vločkami, vejci, práškem do pečiva a 150 ml mandlového nápoje rozmixujte v mixéru dohladka.

2 Ze směsi smažte palačinky na rozpálené, olejem vymazané pánvi dozlatova.

3 Na smoothie opláchněte a omyjte ostružiny. Část ostružin rozpulte a dáme stranou na ozdobu. Druhý banán oloupejte, nakrájejte na kousky a spolu s lesním ovocem, zbylým mandlovým mlékem a cca 200 ml studené vody rozmixujte najemno.

4 Oloupejte a nakrájejte třetí banán. Nandejte na talíře s palačinkami a zbylými ostružinami a poprašte moučkovým cukrem. Podávejte se smoothie.

Ovesné vločky jsou tak zdravé

Vločky obsahují důležité živiny, jako jsou vitaminy B a E, vápník, zinek, železo, hořčík, rostlinné bílkoviny a vlákninu, díky čemuž jsou ideální pro každého, kdo chce jíst zdravě. Věděli jste také, že ovesné vločky jsou osvědčeným lékem na gastrointestinální potíže? Jejich nestravitelná vláknina tvoří jakousi ochrannou vrstvu na sliznici žaludku a střev. Kyselá žaludeční šťáva se udržuje mimo sliznici. 

Zdroj: www.fuersie.de/kochen-backen/haferflocken-rezept-fuer-pfannkuchen-mit-fruechten-9485.html





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat