Prostreno.cz

Křupavé kuřecí kousky s citronem a sezamem

Křupavé kuřecí kousky s citronem a sezamem jako rychlá, snadná a lahodná rodinná večeře plná bílkovin. Příprava zabere pár minut, a jako jednotlivé ingredience vám postačí zcela běžné suroviny, které seženete na každém rohu.

Křupavé kuřecí kousky s citronem a sezamem jako rychlá, snadná a lahodná rodinná večeře plná bílkovin. Příprava zabere pár minut, a jako jednotlivé ingredience vám postačí zcela běžné suroviny, které seženete na každém rohu. Tak jdeme na to? 

Křupavé kuřecí kousky s citronem a sezamem

Ingredience

600 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na 2 cm kousky

2 lžíce kukuřičné mouky

5 lžic hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

špetka bílého pepře

1 vejce, rozšlehané

2 lžíce slunečnicového nebo rostlinného oleje (na smažení)

2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno (k podávání)

vařené nudle, k podávání (volitelné)

Na omáčku

2 lžičky kukuřičné mouky

2 citrony (chemicky neošetřené, kůru nastrouhat, šťávu vymačkat)

2 lžíce medu

2 lžíce sójové omáčky

2 lžičky sezamových semínek

2 lžičky sezamového oleje

Postup

1 Nejprve si připravte omáčku. Kukuřičnou mouku vyklopte do mísy, zašlehejte do ní citronovou kůru a šťávu, a míchejte, dokud nezmizí hrudky. Přidejte med, sóju, sezamová semínka a sezamový olej a znovu promíchejte. Odložte stranou.

2 V další míse pak smíchejte kukuřičnou mouku, hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř, rozšlehané vejce a 4 lžíce vody. Do takto připravené směsi nasypejte kousky kuřete a jemně vše promíchejte, aby se každý kousek obalil.

3 V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a restujte kuřecí maso (po částech, pokud máte menší pánev) po dobu 6 minut, dokud kousky nezezlátnou a nebudou propečené. Hotové kuřecí vyjměte a přesuňte na talíř nebo tác vyložený kuchyňskou utěrkou. Postupně osmažte všechny kuřecí kousky.

4 Jakmile máte veškeré kuřecí kousky orestované, nasypejte vše zpět na pánev, výkon sporáku nastavte na vyšší teplotu, zalijte připravenou omáčkou a promíchejte, aby se dostala ke každému kousku masa. Za pár minut omáčka zhoustne a přilne ke kuřecím kouskům.

5 Po uvaření posypejte jarní cibulkou a podávejte s nudlemi, nebo s rýží či kousky opečeného chleba.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat