Prostreno.cz

Nejlepší medově česnekové vepřové kotlety

Kečup, med, česnek a sójová omáčka jsou perfektní kombinací pro sladko-slanou glazuru, která z vašeho běžného receptu na přípravu masa udělá absolutní hit!

Nejlepších výsledků dosáhnete, budete-li marinovat přes noc, ovšem, pokud vás zaskočila nečekaná návštěva, můžete maso marinovat i těsně před přípravou, v každém případě budou vaše vepřové kotlety choťově neodolatelné!

Jak na to

Pokud je venku hezké počasí, vezměte marinované vepřové kotlety „vyvenčit“ a hoďte je na gril. Nejen, že bude připraveno, než řeknete švec, ale získají také lahodnou kouřovou chuť a oblíbené křupavé mřížkování, které všichni milují.

Stačí si gril předehřát na střední teplotu a rošt naolejovat. Poté (marinované) kotlety lehce znovu potřete polevou a opečte je z obou stran, dokud nebudou uprostřed růžové.

Při tloušťce masa cca 2 cm, se doba grilování při střední teplotě (cca 150 stupňů) pohybuje okolo 12–15 minut. Každý gril je však jiný, některým to může trvat déle, zatímco jiným rychleji. Postupujte podle pokynů od výrobce.

Můžete je místo toho upéct?

Ano! Pokud nemáte gril nebo počasí zrovna nepřeje, můžete si vepřové kotlety upéct. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia a pečte cca 40–45 minut. A teď k samotnému receptu.

Nejlepší medově česnekové vepřové kotlety

Ingredience

½ hrnku kečupu

3 lžíce medu

2 lžíce sójové omáčky

2 stroužky česneku, lisované

6 vepřových kotlet o tloušťce 2–2,5 cm

Postup

1 Předehřejte gril na střední teplotu a rošt lehce naolejujte.

2 Kečup, med, sójovou omáčku a česnek společně prošlehejte v misce a vytvořte glazuru. Marinujte přes noc nebo alespoň hodinu před pečením.

3 Vepřové kotlety opečte z obou stran na rozehřátém grilu. Během grilování kotlety lehce potřete polevou z každé strany; a grilujte, dokud nebude maso uprostřed růžové, tj. asi 7 až 9 minut z každé strany. Teploměr vložený do středu by měl ukazovat 63 stupňů Celsia.

4 Po upečení/grilování ještě jednou potřete glazurou a podávejte.

5 Jako přílohu zvolte grilovanou zeleninu nebo zelené fazolky s trochou parmazánu. 

Zdroj: názor autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat