Prostreno.cz

Domácích gnocchi z ricotty dávejte přežijí i mrazák

Gnocchi jsou malé, chutné knedlíky, které navozují pocity pohodlí, tepla a někdy i výjimečnosti. Možná, že toužíte vyhnout se restauraci a připravit si svoje vlastní. Pak použijte ricottu a mrazák, neprohloupíte!

Pokud jste se někdy pokoušeli o poněkud namáhavý, praktický proces výroby bramborových noků, pak víte, že to může být časově náročné. Návrhy na zjednodušení však existují. Ve skutečnosti s těmito několika jednoduchými tipy nebyla příprava domácích noků nikdy jednodušší.

Čtyřsložkové těsto

Zaprvé a především, použití čtyřsložkového těsta s ricottovým základem dělá z těchto polštářových knedlíků naprostou bombu. Stačí smíchat ricottu s vejcem, moukou smíchanou s trochou krupičky a parmezánem – ideálně alespoň den předtím, než gnocchi budete chtít podávat. Připravte si 2 šálky scezené ricotty (suché, jak jen to jde), 2 velká vejce, 1 hrnek mouky (preferuje se typ 00), který by měl obsahovat zhruba 50 gramů krupičky, 1/2 šálku parmazánu, sůl a pepř na dochucení.

Práce pro kuchyňského robota

Scezenou ricottu přidejte do kuchyňského robotu a zpracujte dohladka. Přidejte vejce a několikrát promíchejte, aby se zapracovala. Dále přisypte mouku s krupičkou, parmezán, sůl a pepř a opět několikrát promíchejte, dokud se těsto nespojí. Těsto vyklopte na moukou posypanou plochu. Lehce prohněťte, aby vznikla koule, a tu rozdělte na čtyři části.

Šup do mrazáku!

Každou část rozválejte do provazu preferované velikosti, asi 1,5 centimetru tlustého. Provaz nakrájejte na asi dvoucentimetrové kousky (nožem nebo řezačkou na pečivo). Gnocchi pokládejte na menší plech vyložený pečicím papírem nebo moukou – v jedné vrstvě. Plech následně vložte do mrazáku alespoň na 20–30 minut, aby noky mohly jednotlivě zmrznout tak, aniž by se slepily. Noky přemístěte do uzavíratelného plastového sáčku nebo nádoby, kterou lze uložit do mrazáku. Tam vydrží až 2 měsíce.

Až budete připraveni, přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou. Přidejte mražené noky (přímo z mrazáku) a vařte 3 až 3 a 1/2 minuty – v případě potřeby po dávkách, abyste nepřeplnili hrnec.  Gnocchi položte na talíř a podávejte s omáčkou dle vlastního výběru.

Proč je mráz nejlepší volbou?

Pokud jste to ještě neuhádli, skutečným majstrštykem je použití mrazáku. Ricottové noky jsou choulostivější než jiné verze, takže jejich zmrazení před vařením je nejlepším trikem, jak zajistit, aby byly dostatečně vydatné a vláčné, a přitom extra jemné, aby chutnaly naprosto skvostně. Nízké teploty totiž před ponorem do vroucí vody pomáhají udržet jejich tvar a integritu. Tak dobrou chuť!

Zdroje: www.allrecipes.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat