Prostreno.cz

Zdravá domácí zmrzlina

Zmrzlina je v létě oblíbenou pochoutkou spousty lidí. Vyrábí se v různých příchutích od čokoládové a vanilkové, až po citronovou a jogurtovou. Vyrobit si ji můžete i doma. Jak to ale udělat, aby byla zmrzlina zároveň zdravá a chutná?

Jak vyrobit domácí zmrzlinu

Výroba domácí zmrzliny je překvapivě snadná. Vše, co potřebujete, je pár jednoduchých ingrediencí, výrobník zmrzliny a trochu času. Začněte spojením základu, který vznikne smícháním smetany, cukru a žloutků. Směs zahřívejte na mírném ohni, dokud nezhoustne. Poté ji před přidáním do zmrzlinovače nechte vychladnout. Jakmile je pudink v přístroji, přidejte své oblíbené směsi jako čerstvé ovoce, nasekané ořechy nebo čokoládové lupínky. 

Pak zapněte zmrzlinovač. Zmrzlinu bude vyrábět asi 20 minut, dokud nebude hustá a krémová. Nejlepší na výrobě domácí zmrzliny je, že si ji můžete upravit podle svých představ. Pokud máte rádi sladší zmrzlinu, přidejte více cukru. Pokud dáváte přednost krémovější struktuře, použijte více smetany.  Pokud chcete experimentovat s příchutěmi, můžete zkusit přidat extrakty, koření a další směsi. Jakmile je zmrzlina hotová, přendejte ji do nádoby a dejte ztuhnout do mrazáku. 

Nápady na příchutě

Možnosti kombinací chutí jsou nekonečné. Od klasické čokoládové a vanilkové až po kreativní a vynalézavé příchutě, jako je avokádo a slanina. Každá zmrzlina si najde svou chuť. Při tak širokém výběru je těžké se rozhodnout, která příchuť zmrzliny je nejlepší. 

Vanilková je klasická příchuť zmrzliny. Je to krémová, jemně sladká příchuť, která je ideální pro přípravu mléčných koktejlů a pohárů. Čistá chuť vanilky je tím nejlepším základem pro přidávání zábavných posypů nebo polev. Čokoláda je oblíbenou příchutí zmrzliny již po celé generace. Je bohatá, jemná a sladká. Hořká čokoláda nebo švýcarská čokoládová zmrzlina dodává intenzivní chuť. 

Další velmi oblíbenou příchutí je jahoda. Toto voňavé ovoce dodá každé zmrzlině příval sladkosti. Vyzkoušejte jahodovou zmrzlinu s kousky bílé čokolády, která je sladká a krémová. Spoustě lidem chutná také mátová čokoládová zmrzlina. Mátová, chladivá chuť je příjemně vyvážená s drobnými, bohatými čokoládovými kousky. Další příchuť, kterou stojí za to vyzkoušet je cookies and cream. Tato klasická příchuť je ideální pro lidi, kteří mají rádi kombinaci křupavého a krémového. Je plná sladké smetany a naplněna kousky čokoládových sušenek, které tvoří zábavnou a lahodnou kombinaci. 

Dokonce si můžete dát i avokádovou zmrzlinu. Může sice znít zvláštně, ale je velmi osvěžující. Krémová textura avokáda se mísí s kousky hořké čokolády a nádechem kokosu. Pro milovníky netradičních příchutí je vhodná i slaninová příchuť. 

Zdroje: www.biggerbolderbaking.com/homemade-ice-cream/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat