Prostreno.cz

Snadný recept na sušenky

Pokud jste fanouškem sušenek, máme pro vás dobrou zprávu. Zatímco čokoládové chipsy jsou jistě velmi oblíbené, jsou tyto sušenky jistě na druhém místě. Koneckonců, může být něco špatně na vanilce, skořici a másle?

Tyto bezlepkové sušenky jsou lepší než průměrný recept. Místo rafinovaného stolního cukru používají kokosový cukr, jedno z nejlepších přírodních sladidel na pečení. Přidejte trochu bezlepkové mouky a máte lahodné sušenky, které jsou ideální jako dezert, pohoštění pro návštěvu nebo svačinku po škole. 

Recept na zdravé sušenky

Ingredience

1 šálek nesoleného másla, změkčeného

1 hrnek kokosového cukru

2 vejce

1 lžíce vanilky

2½ hrnku bezlepkové mouky

1 lžička jedlé sody

½ lžičky mořské soli

½ lžičky vinného kamene

Na obalení sušenek

¼ šálku kokosového cukru

1 lžíce skořice

Návod na přípravu

1. Začněte tím, že ve velké míse společně utřete máslo a kokosový cukr. Můžete použít ruční mixér nebo šlehač. Poté pomalu přidejte vejce a vanilku a vše promíchejte.

2. V další misce smíchejte mouku, jedlou sodu, vinný kámen a sůl. Jakmile se ingredience dobře spojí, přidejte je do mísy s cukrem a máslem. Poté misku zakryjte potravinovou fólií a dejte asi na hodinu do lednice. Neochutnávejte, i když bude pokušení silné – připravili byste se o tu nejlepší část.

3. Zatímco těsto na sušenky chladne, plech vymažte nebo vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 stupňů. V malé misce smíchejte kokosový cukr a skořici.

4. Po uplynutí hodiny uválejte z těsta v ruce sušenky do koule. Položte na podložku a splácněte rukou, aby vznikl kulatá sušenka.

5. V míse se skořicovým cukrem obalujte všechny sušenky a položte na plech. 

6. Těsto na sušenky pečte 10–12 minut a nechte mírně vychladnout, než si je vychutnáte.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat