Prostreno.cz

Jablečné dezerty pro letošní podzim

Jak léto končí a vládne podzim, naplno se rozjíždí sezona jablek. Začátek chladnějšího počasí z nich udělá všudypřítomného společníka nabitého vitaminy. Pokud by vám docházela inspirace, můžete vyzkoušet některých z našich jablečných dezertů. 

Jablečné koláče a dezerty jsou snad nejtypičtějším zpracováním jablek. A pokud jste měli letos štěstí na úrodu, nebo jste si koupili jablka na farmářském trhu, mohlo by se vám hodit pár nápadů, jak je – lehce netradičně – servírovat.

Jablečné hranolky s vanilkovou šlehačkou

Hranolky chutnají vždy docela dobře. Ale když jsou vyrobeny z jablek? Ještě lepší. Plátky jablek orestujeme, necháme okapat a obalíme ve směsi skořice a cukru. 

Jablečné muffiny s ovesnými vločkami a řeckým jogurtem

Tyto jablečné ovesné muffiny jsou dostatečně sladké, abyste si je mohli vychutnat jako dezert, ale nejsou tak okázalé, abyste je nemohli snídat. Řecký jogurt dodává bílkoviny a vláčnou texturu. Rozinky dodají něco navíc, ale klidně můžete vynechat.

Jablečný koláč s javorovým krémem a ořechovou krustou

Tento jablečný dezert nejen dobře vypadá, ale také skvěle chutná. Koláč je doplněný kousky vlašských ořechů a minimálním množstvím přidaného cukru, zatímco javorový pudink používá jen čistý javorový sirup a vejce pro hedvábnou jemnost.

Karamelové jablečné plátky

Tyto karamelové plátky jablek jsou geniální. Představují jednoduchý způsob, jak sníst jednu z nejlepších podzimních pochoutek, aniž byste udělali nepořádek. Nejlepší na tom je, že nepotřebujete žádné exotické přísady!

Jablečné kousky se skořicí

Dezert, který vám dodá energii? Ano prosím! Tato jablečná energetická sousta uspokojí mlsouny bez pocitu viny. Chutnají jako jablečný koláč, ale s příchutí datlí, javorového sirupu, který vše osladí, a mandlemi, které dodají texturu.

Jablečné koláčky se skořicí

Na konci z vaší kuchyně vyjdou koláčky jako z pekárny. Spíš kávové pečivo než přímo dezert, nebudete věřit, jak dobře tento jablečný dezert chutná. Vaši přátelé nebudou věřit, že není z obchodu.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat