Prostreno.cz

Tradiční maďarský hovězí guláš s paprikou

Co získáte, když zkombinujete jemné hovězí maso s lahodnou zeleninou, bylinkami a kořením? Lahodný maďarský guláš!

Správně, toto je recept na maďarský guláš v pomalém hrnci, takže se připravte na minimální práci, a přitom spoustu chuti. Mohl by to být nejlepší recept na maďarský guláš, jaký jste kdy ochutnali!

Co je maďarský guláš

Pravý maďarský guláš údajně poprvé konzumovali pastýři v Maďarsku v 9. století. Tehdy se guláš neboli maďarský gulyás sušil na slunci a skladoval v pytlích vyrobených z ovčího žaludku, aby ho pastýři mohli snadno přepravovat s sebou. Když ho chtěli jíst, jednoduše do něj přidali vodu. 

Před staletími ale určitě neměli kuchyňské nástroje (jako je pomalý hrnec), díky kterým je tento recept tak snadný a chutný.

Jak uvařit maďarský guláš

Ingredience

2 lžíce avokádového oleje

2–3 šálky nakrájených brambor

½ kg dušeného hovězího masa

½ cibule, nakrájená na plátky

1 šálek baby mrkve

6 šálků vývaru z hovězích kostí, nízký obsah sodíku

10 malých hub, celých a odstopkovaných

¾ šálku rajčatové pasty

4 rajčata, nakrájená na kostičky

1 červená paprika, nakrájená

½ šálku červeného vína

1 lžička uzené papriky

1 lžička sladké papriky

¼ lžičky muškátového oříšku

½ lžičky koriandru

4 stroužky česneku, nasekané

4 hřebíčky, celé

3 bobkové listy

3 snítky tymiánu

¼ lžičky hořčičného prášku

½ lžičky mořské soli

1 lžička pepře

Návod na přípravu

1. Pro tento recept budete potřebovat pomalý hrnec. Tato zařízení využívají vlhké teplo k vaření jídla po dlouhou dobu a jsou perfektní volbou pro jemné maso a celkově chutí nabitý guláš.

2. Nakrájejte brambory, červenou papriku, rajčata, česnek a cibuli. 

3. Ve velké pánvi na středně vysokém ohni poduste hovězí maso na avokádovém oleji s oběma paprikami, muškátovým oříškem, koriandrem, hřebíčkem, česnekem, bobkovým listem, tymiánem, hořčicí, solí a pepřem. To by mělo trvat asi pět až 10 minut, nebo dokud nebudou lehce hnědé.

4. Přidejte červené víno.

5. Do pomalého hrnce přidejte syrovou nakrájenou zeleninu spolu s rajčatovou pastou.

6. Přidejte dušené hovězí maso a vydatný vývar z hovězích kostí.

7. Jakmile je vše v pomalém hrnci, vařte na nízkém stupni šest až osm hodin.

8. Podávejte se svými oblíbenými těstovinami.

Zdroj: názory autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat