Prostreno.cz

Chutné fitness kuřecí špízy

Kuřecí špízy jsou nejen chutné, ale také snadné na přípravu. Jsou marinovány v aromatické směsi bylinek a koření a poté dokonale ugrilovány. Můžete je podávat se zeleninovou přílohou nebo lehkým salátem a připravit si tak vyvážené jídlo, které se bude hodit do každého fitness jídelníčku. Jak na to?

Kuřecí špízy

Ingredience na 4 porce

1,5 kg kuřecích prsou nebo stehen bez kůže a kostí, nakrájených na 1 cm velké kostky

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce citronové šťávy

1 lžička mletého kmínu

1 lžička papriky

1 lžička sušeného oregana

1/2 lžičky mletého koriandru

Sůl a pepř podle chuti

Postup

1 V misce prošlehejte mletý česnek, olivový olej, citronovou šťávu, mletý kmín, papriku, sušené oregano, mletý koriandr, sůl a pepř. Tato směs bude sloužit jako marináda na kuřecí špízy.

2 Vložte kuřecí maso nakrájené na kostky do sáčku se zipem nebo mělké misky. Kuře zalijte marinádou a dbejte na to, aby byly všechny kousky dobře obalené. Sáček uzavřete nebo misku přikryjte plastovou fólií a dejte do chladničky alespoň na 30 minut marinovat. Pro dosažení nejlepší chuti můžete kuře marinovat 4 hodiny nebo přes noc v chladničce.

3 Pokud používáte dřevěné špejle, nezapomeňte je alespoň na 30 minut namočit do vody, aby se nepřipálily. Na špejle navlékněte marinované kousky kuřete, přičemž mezi jednotlivými kousky nechte malou mezeru, aby se rovnoměrně propekly. Mezi kousky kuřete můžete přidat i svou oblíbenou zeleninu. Například papriku, rajče nebo cibuli.

4 Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Grilovací rošty potřete trochou oleje, aby se nepřichytily. Umístěte kuřecí špízy na gril a grilujte asi 4–5 minut z každé strany, nebo dokud není kuře propečené.

5 Jakmile jsou kuřecí špízy hotové, sundejte je z grilu a nechte je několik minut odpočívat. Podávejte je horké s přílohami podle vlastního výběru, například se salátem, grilovanou zeleninou nebo jogurtovým dipem.

Jídlo plné bílkovin

Tyto zdravé kuřecí špízy jsou plné chuti a představují syté jídlo bohaté na bílkoviny. Marinádu si můžete upravit podle svých oblíbených bylinek a koření nebo mezi kuřecí kousky na špízu přidat zeleninu.

Zdroj: www.deliciousmeetshealthy.com/grilled-mediterranean-chicken-kebabs/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat