Prostreno.cz

Kuřecí quesadilla se sýrem

Kuřecí quesadilla je velmi chutné a rychlé jídlo, které chutná i těm nejmlsnějším jazýčkům. Můžete ji dělat na různé způsoby a jistě vás spolehlivě zasytí jako nic. Kuřecím masem doplníte denní příjem bílkovin a navíc si u toho skvěle pochutnáte. Jak si quesadillu připravit doma?

Kuřecí quesadilla

Ingredience na 4 porce

2 kuřecí prsa bez kůže a kostí

1 lžička chilli v prášku

1/2 lžičky kmínu

1/2 lžičky papriky

Sůl a pepř podle chuti

1 lžíce olivového oleje

4 velké tortilly

2 hrnky strouhaného sýra (cheddar)

1/2 hrnku cibule nakrájené na kostičky

1/2 hrnku nakrájené papriky

1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru

Salsa, zakysaná smetana a guacamole

Postup

1 Kuřecí prsa ochuťte chilli, kmínem, paprikou, solí a pepřem. Koření můžete upravit podle své chuti. Olivový olej rozehřejte na pánvi na středním plameni.

2 Na pánev přidejte ochucená kuřecí prsa a opékejte je asi 5–7 minut z každé strany, nebo dokud nejsou propečená a uprostřed již nejsou růžová. Přesná doba vaření se může lišit v závislosti na tloušťce kuřecích prsou.

3 Po uvaření vyjměte kuře z pánve a nechte ho několik minut odpočinout.

4 Na čistou plochu rozložte dvě tortilly. Každou tortillu rovnoměrně posypte strouhaným sýrem. Na sýr přidejte orestované kuřecí maso. V případě potřeby přidejte na kuřecí maso nakrájenou cibuli, papriku a nasekaný koriandr..

5 Rozpalte velkou pánev nebo rošt. Pánev můžete lehce potřít olejem. Opatrně přeneste jednu z quesadillas na rozpálenou pánev. Smažte asi 2–3 minuty z každé strany, nebo dokud tortilla nezíská zlatohnědou barvu a nebude křupavá a sýr uvnitř se nerozpustí.

6 Jakmile jsou quesadilly hotové, vyjměte je z pánve a nechte je minutu nebo dvě vychladnout. Každou quesadillu nakrájejte na klínky pomocí kráječe na pizzu nebo ostrého nože. Podávejte je se salsou, zakysanou smetanou, guacamole nebo vašimi oblíbenými omáčkami.

Zdroj: www.simplyrecipes.com/recipes/quesadilla/, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat