Prostreno.cz

Lehké cuketové placičky s mrkví

Bramboráky jsou v tuzemsku velmi oblíbeným jídlem. Nicméně jsou velmi kalorické, a nejde je tak jíst moc často, aniž by člověk nepřibral. Proto existuje odlehčená varianta této dobroty, a to v podobě cuketových placiček s mrkví. Jak si je připravit?

Cuketové placičky

Ingredience na 4 porce

2 velké mrkve

1 větší cuketa

1/2 hrnku strouhaného parmezánu

1/2 hrnku strouhanky/mouky

2 stroužky česneku

2 jarní cibulky, jemně nasekané

1 vejce

sůl a pepř podle chuti

olivový olej na smažení

Postup

1 Cukety a mrkev omyjte a nastrouhejte. Můžete použít struhadlo nebo kuchyňský robot s nástavcem na strouhání. Po nastrouhání vložte zeleninu do čisté kuchyňské utěrky nebo plátna a vymačkejte z ní přebytečnou vlhkost. Tento krok je nezbytný, aby se placičky příliš nerozmočily.

2 Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu a mrkev, prolisovaný česnek, nasekanou cibulku, nastrouhaný parmazán, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vše promíchejte, dokud se směs dobře nespojí. Pokud se vám směs zdá příliš mokrá, můžete přidat ještě trochu strouhanky, aby se lépe spojila.

3 Naberte hrst směsi a vytvarujte z ní placičky silné asi půl centimetru. Placičky můžete udělat libovolně velké nebo malé. Na velké pánvi rozehřejte několik lžic olivového oleje na středně velkém plameni.

4 Jakmile se olej rozpálí, opatrně na pánev vložte cuketové a mrkvové placičky. Smažte je asi 3–4 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé. V závislosti na velikosti pánve je možná budete muset připravovat po částech. Hotové placičky přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste z nich odstranili přebytečný olej.

5 Cuketové a mrkvové placičky podávejte horké, ozdobené dalším strouhaným parmazánem nebo oblíbenou omáčkou, například tzatziki, zakysanou smetanou nebo jogurtovou omáčkou.

Zdroj: www.chefjulierd.com/zucchini-carrot-fritters/, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat