Prostreno.cz

Odlehčené domácí langoše

Langoše má rád snad opravdu každý. Jsou oblíbenou rychlou večeří nebo křupavou pochoutkou ze stánku, která se nikdy neomrzí. Pro osoby, které se snaží zhubnout je ale toto jídlo v originální podobě nemožné jíst. Proto existuje odlehčená varianta i pro dietáře. Jak si odlehčené langoše připravit doma?

Křupavé langoše

Ingredience na 4 porce

200 g hladké špaldové mouky

150 g bílého jogurtu nebo kefíru

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce prášku do pečiva

1/2 lžičky mořské soli

kečup bez cukru

bílý jogurt

prolisovaný česnek

strouhaný sýr

čerstvá mozzarella

Postup

1 Všechny suroviny na těsto promícháme dohromady, aby vzniklou hlaďoučké těsto, které se hezky leskne. Použijeme na to vařečku. Těsto necháme chvilku odpočinout.

2 Ze směsi vytvarujeme menší kulaté langoše, které by neměly být moc tlusté. Ideální šířka by neměla být více než půl centimetru. Vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a langoše potřeme olivovým olejem.

3 Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vložíme dovnitř. Pečeme je, dokud nemají zlatavou barvu.

4 Nakonec na langoše dejte vaše oblíbená dochucovadla. Přidat můžete klasický kečup, sýr a česnek. Případně vyzkoušejte verzi s jogurtem nebo mozzarellou. Někteří lidé langoše jedí i nasladko, například s marmeládou nebo trochou másla. Záleží čistě na vás.

Neomezujte se

Přílišné omezování se v jídle a zakazování si potravin v hubnutí nikdy nevede k ničemu dobrému. Raději si recepty upravte tak, aby vyhovovaly vašim aktuálním potřebám a nezasahovaly do vašeho hubnutí. Případně si dejte i běžnou verzi tohoto pokrmu, ale počítejte s tím, že v menším množství.

Zdroj: www.zdravefitrecepty.cz/recept/fitness-langose-pecene






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat