Prostreno.cz

Lehký salát Coleslaw

Lehký zelný salát je vynikající a osvěžující příloha, která je mezi lidmi velmi oblíbená. Tento recept nabízí nejen příjemnou křupavost, ale také udržuje počet kalorií na uzdě, takže je vynikajícím doplňkem letních pikniků, grilování nebo každodenních jídel. Jak na to?

Coleslaw salát, chto je zvláště oblíbený v Severní Americe, je lehký a osvěžující příloha, která se vyrábí z jemně nasekaného bílého zelí, mrkve a cibule, přičemž hlavní složkou je tatarská omáčka nebo majonéza, které mohou být ochuceny například jogurtem, hořčicí, octem nebo i cukrem. Salát je nejlepší, když se omáčka trochu vsákne do zeleniny, takže je dobré ho připravit s předstihem. Můžete ho podávat jako přílohu k masu, ale i jako snadný a nutričně hodnotný oběd či večeři. Jeho název pochází z nizozemského 'koolsla', což doslova znamená 'zelí salát'.
V některých receptech se může také objevit červené zelí, paprika, jalapenos nebo i jablka pro sladkou příchuť.

Coleslaw

Ingredience na 4 porce

4 hrníčky krouhaného zelí (zelené a červené pro pestrou směs).

1 hrnek strouhané mrkve

1/2 hrnku červené cibule nakrájené na tenké plátky

1/2 hrnku nakrájené zelené papriky

1/2 hrnku nakrájené červené papriky

1/2 hrnku řeckého jogurtu

2 lžíce majonézy

2 polévkové lžíce jablečného octa

1 lžíce medu

1 lžička dijonské hořčice

sůl a pepř podle chuti

Postup  

1 V míse smíchejte nakrouhané zelí, nastrouhanou mrkev, červenou cibuli a nakrájenou zelenou a červenou papriku. Promíchejte je, aby vznikla barevná směs.

2 V samostatné míse připravte lehký salátový dresink. Smíchejte řecký jogurt, majonézu, jablečný ocet, med a dijonskou hořčici, dokud se ingredience dobře nespojí.

3 Zálivku ochutnejte a podle svých preferencí ji osolte a opepřete. Nezapomeňte, že dochucení můžete vždy později upravit, takže je dobré začít s trochou soli a pepře a v případě potřeby přidat více.

4 Zeleninovou směs ve velké míse přelijte dresinkem. Pomocí stěrky nebo velké lžíce vše jemně promíchejte, aby byl zelný salát rovnoměrně pokryt lehkým dresinkem.

5 Jakmile je salát Coleslaw důkladně promíchaný, přikryjte mísu plastovou fólií nebo pokličkou a před podáváním nechte alespoň 30 minut v chladničce. Tato doba umožní, aby se chutě spojily a zelný salát byl ještě více osvěžující.

Zdroj: www.cookieandkate.com/simple-healthy-coleslaw-recipe/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat