Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Nečekaná návštěva? Připravte čtyři rychlé pomazánky na chlebíčky

8. 1. 2017 | Krok za krokem

Hosté, kteří přicházejí bez pozvání? Někdy se to nehodí, ale co naplat. Když v momentě překvapení nevíte, jak je rychle a chutně pohostit, chlebíčky jsou správnou volbou. Tyto pomazánky vám vytrhnou trn z paty!

Francouzi jsou přesvědčení, že průkopníkem chlebíčků byl Napoleon Bonaparte. Ten v rámci úspory času místo hlavních jídel jedl namazané chleby a potrpěl si na bohatou oblohu. Britové zase tvrdí, že tuhle slavnostní dobrotu má na svědomí anglický lord Sandwich. Buď, jak buď, Češi chlebíčky zkrátka milují. Proto s nimi nikdy nešlápnete vedle! Čím je namazat?

Vajíčková pomazánka

Budete potřebovat:

  • 5 vajec
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 cibuli
  • sůl a pepř

Postup: Uvařte vejce natvrdo, oloupejte je a propasírujte přes sítko na bramborový salát. Přidejte k nim nasekanou cibuli nadrobno, hořčici a sůl. Vše dobře promíchejte a na závěr ještě spojte smetanou. Pár minut nechte odstát v lednici a je hotovo. Chlebíček ještě ozdobte zeleninou.

Sýrová pomazánka

Budete potřebovat:

  • 1 kelímek sýru cottage
  • 1 mrkev
  • 3 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Postup: Nastrouhejte mrkev, smíchejte všechny ostatní suroviny a dochuťte solí. Rychleji už to snad ani nejde! Vyznavači zdravé stravy ocení, když tuto pomazánku namažete na plátek knäckebrotu.

Papriková pomazánka

Budete potřebovat:

  • 1 červenou, 1 žlutou a 1 zelenou papriku
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • sůl a pepř
  • mletou červenou papriku
  • pomazánkové máslo
  • vymačkanou šťávu z 1 citronu

Postup: Papriky nakrájejte na kousky a všechny suroviny kromě pomazánkového másla vložte do mixéru a nesekejte najemno. Následně pomazánku přeceďte, zbavte se přebytečné šťávy a vraťte do stroje. Teď už je čas přidat máslo a vše rozmixovat do hladké hmoty. Zbývá už jen dochutit a servírovat.

Rajčatová pomazánka se sýrem

Budete potřebovat:

  • 2 velká rajčata
  • 2 lžíce másla
  • 2 žloutky
  • kousek sýru ementál
  • petržel
  • sůl

Postup: Rajčata oloupejte, odstraňte zrnka a nadrobno rozkrájejte. Nastrouhejte sýr a přidejte máslo a žloutky. Důkladně promíchejte, osolte a dozdobte petrželkou.

Bleskové dezerty do dvaceti minut

Bramborové placky se sýrem

Bramborové placky se sýrem

19 hlasů
45min 731 kJ 35 Kč

Nejčtenější články

Tip na oběd

Jehněčí kostky dušené

10 hlasů
1h a 5min 453kJ 220 Kč

Dušené jehněčí maso s cuketou a rajčaty.

Krémová květáková polévka

17 hlasů
1h a 25min 464kJ 85 Kč

Hustá květáková polévka která zasytí, v létě můžete podáv...