Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Nečekaná návštěva? Připravte čtyři rychlé pomazánky na chlebíčky

8. 1. 2017 | Krok za krokem

Hosté, kteří přicházejí bez pozvání? Někdy se to nehodí, ale co naplat. Když v momentě překvapení nevíte, jak je rychle a chutně pohostit, chlebíčky jsou správnou volbou. Tyto pomazánky vám vytrhnou trn z paty!

Francouzi jsou přesvědčení, že průkopníkem chlebíčků byl Napoleon Bonaparte. Ten v rámci úspory času místo hlavních jídel jedl namazané chleby a potrpěl si na bohatou oblohu. Britové zase tvrdí, že tuhle slavnostní dobrotu má na svědomí anglický lord Sandwich. Buď, jak buď, Češi chlebíčky zkrátka milují. Proto s nimi nikdy nešlápnete vedle! Čím je namazat?

Vajíčková pomazánka

Budete potřebovat:

  • 5 vajec
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 cibuli
  • sůl a pepř

Postup: Uvařte vejce natvrdo, oloupejte je a propasírujte přes sítko na bramborový salát. Přidejte k nim nasekanou cibuli nadrobno, hořčici a sůl. Vše dobře promíchejte a na závěr ještě spojte smetanou. Pár minut nechte odstát v lednici a je hotovo. Chlebíček ještě ozdobte zeleninou.

Sýrová pomazánka

Budete potřebovat:

  • 1 kelímek sýru cottage
  • 1 mrkev
  • 3 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Postup: Nastrouhejte mrkev, smíchejte všechny ostatní suroviny a dochuťte solí. Rychleji už to snad ani nejde! Vyznavači zdravé stravy ocení, když tuto pomazánku namažete na plátek knäckebrotu.

Papriková pomazánka

Budete potřebovat:

  • 1 červenou, 1 žlutou a 1 zelenou papriku
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • sůl a pepř
  • mletou červenou papriku
  • pomazánkové máslo
  • vymačkanou šťávu z 1 citronu

Postup: Papriky nakrájejte na kousky a všechny suroviny kromě pomazánkového másla vložte do mixéru a nesekejte najemno. Následně pomazánku přeceďte, zbavte se přebytečné šťávy a vraťte do stroje. Teď už je čas přidat máslo a vše rozmixovat do hladké hmoty. Zbývá už jen dochutit a servírovat.

Rajčatová pomazánka se sýrem

Budete potřebovat:

  • 2 velká rajčata
  • 2 lžíce másla
  • 2 žloutky
  • kousek sýru ementál
  • petržel
  • sůl

Postup: Rajčata oloupejte, odstraňte zrnka a nadrobno rozkrájejte. Nastrouhejte sýr a přidejte máslo a žloutky. Důkladně promíchejte, osolte a dozdobte petrželkou.

Snadná výroba domácích léčiv. Zkuste zázračné tinktury na...

Špagety s parmezánem

Špagety s parmezánem

28 hlasů
45min 926 kJ 98 Kč

Nejčtenější články

Tip na oběd

Treska s brokolicí

9 hlasů
45min 346kJ 160 Kč

Recept na jednoduchou a dietní přípravu rybího filé.

Jarní salát s vejcem

1 hlas
25min 935kJ 150 Kč

Velikonoční salát s vejci.