Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Slunce na talíři: Zkuste recepty na vyhlášené italské polévky

Kristýna Vágnerová více informací

Pořád ještě nechápe, že je z ní máma...A ani si nemyslí, že ji ten pocit opustí :) Ujídá malé Lucince a pak láteří nad váhou. Nadšeně testuje všechny dobroty, co do redakce dorazí.

Zobrazit další články autorky

22. 7. 2019 | Krok za krokem

Česká kuchyně je samozřejmě výtečná, ale občas to chce prostě změnu! Co takhle inspirovat se Itálií a vyzkoušet polévky, které jsou tak husté, že se tam podávají jako hlavní jídla? Neskutečně si na nich pochutnáte!

Napadá vás, že určitě nemáte potřebné suroviny? Buďte bez obav. Můžeme vám zaručit, že ingredience se ve vaší kuchyni jistě najdou. Na jakou dobrotu to vidíte? Rozhodnutí určitě nebude lehké…

Minestrone polévka

Suroviny:

  • 1 kostka hovězího vývaru (není nezbytná)
  • 40 gramů fazolových bobů
  • 80 gramů hrášku
  • 40 gramů celeru
  • 20 gramů petržele
  • 80 gramů kapusty
  • 40 gramů polníčku
  • 100 gramů mrkve
  • 2 rajčata
  • 40 gramů rýže
  • 2 stroužky česneku
  • 20 gramů mladých cibulek
  • sůl a pepř
  • pažitka
  • 20 gramů strouhaného parmazánu

Postup: Očištěnou zeleninu nakrájejte na kostičky a rajčata na dílky. Z kostky hovězího vývaru připravte polévku. Do vroucí tekutiny následně přidejte veškerou zeleninu i s propláchnutou rýží a okořeňte pepřem. Vařte pozvolna, aby všechny suroviny změkly. Podle potřeby ještě dosolte a do hotové polévky nasypte strouhaný parmazán.

Rýžová polévka

Suroviny:

  • 60 gramů rýže
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • olej
  • 20 gramů cibule
  • 20 gramů drůbeží šunky
  • 20 gramů celeru
  • 20 gramů hrášku

Postup: Propláchněte rýži a nechte ji okapat. Očištěný celer a šunku zpracujte na drobné kostičky. Orestujte na oleji rýži, přihoďte k ní nasekanou cibuli i celer, podlijte horkou vodou a s kostkou vývaru povařte. Za pár minut do polévky dejte hrášek a šunku.

Fazolková polévka

Suroviny:

  • 100 gramů fazolových lusků
  • 80 gramů červeného zelí
  • 80 gramů cibule
  • 200 gramů rajčatové šťávy
  • 40 gramů pórku
  • sůl
  • 20 gramů celeru
  • stroužek česneku
  • majoránka
  • tymián
  • pepř
  • olej

Postup: Nakrouhejte zelí, fazolové lusky a celer pokrájejte na větší kousky, na menší pak cibuli a pórek. Prolisujte česnek a utřete ho se solí. Všechnu zeleninu vhoďte do vroucí vody a zakápněte dvěma lžícemi oleje. Přidejte rajčatovou šťávu, česnek, majoránku a tymián. Uvařte doměkka a osolte dle chuti.

Špenátová polévka

Suroviny:

  • 100 gramů mraženého špenátu
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1 vejce
  • 20 gramů strouhaného sýra
  • 20 gramů bílé veky

Postup: Do vařící vody vložte špenát a masovou kostku, ochuťte pepřem, muškátovým oříškem a kapkou oleje. Poté vmíchejte rozšlehané vejce a krátce povařte. Na závěr přihoďte ještě strouhaný sýr a podávejte s opečenými kousky veky. Dobrou chuť!

Opravdu víte, jak správně uvařit čaj?

Asijská pikantní nudlová polévka s houbami

Asijská pikantní nudlová polévka s houbami

13 hlasů
1h a 5min 172 kJ 90 Kč

Nejčtenější články

Tip na večeři

Pikantní zelný salát

23 hlasů
2h a 30min 223kJ 70 Kč

Mexický, pikantní zelný salát s kukuřicí a chilli papr...

Bramborový nákyp se sýrem

21 hlasů
1h a 5min 534kJ 85 Kč

Bramborová kaše zapečená se sýrem a petrželkou.