Prostreno.cz

Rajčata nepatří jen do salátu. Vyzkoušejte je na vlasy i pleť

Rajčata rozhodně patří mezi oblíbenou sezonní zeleninu, ale napadlo vás použít je někdy jinak než do salátu? Třeba rovnou při péči o pleť či vlasy? Možná to bude znít neuvěřitelně, ale i v kosmetice najdou rajčata své uplatnění.

Rajčata jsou velmi bohatá na obsah vody a také obsahují několik základních živin, které jsou více než přínosné pro naše nehty, vlasy i pleť. Nevěříte? Tohle musíte vyzkoušet doslova na vlastní kůži.

Rozjasní pleť

Rajčata jsou bohatá na lykopen, což je silný antioxidant, který pomáhá předcházet a napravovat poškození DNA. Pomáhá také chránit před spálením a stárnutím pokožky způsobené vystavením slunečnímu světlu.  Použití je velmi snadné, zralé rajče nakrájejte na plátky a rozložte na obličej, krk a dekolt, nechte působit po dobu 20 až 30 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Proceduru opakujte několikrát týdně, za pár týdnů bude vaše pleť zdravější a budete rozjasněná.

Rajčatová maska na podporu růstu

Rajčata také pomáhají posilovat vlasy a podporují růst jejich růst. Udržují hladinu pH pokožky hlavy v normě a dokonce pomáhají při léčbě lupů.

Na masku si připravte misku, ve které smíchejte, nadrcená 2 rajčata, 1 polévkovou lžíci olivového oleje se 2 lžícemi aloe vera gelu. Vzniklou pastu aplikujte na pokožku hlavy i na vlasy. Celou hlavu zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit 30 minut a poté si vlasy umyjte jako obvykle. Proceduru opakujte

Pro pevné a lesklé nehty

Rajčata obsahují biotin, který napomáhá růstu nehtů, navíc je i posílí a dodají přirozený lesk. Smíchejte ½ šálku rajčatové šťávy a 2 polévkové lžíce olivového oleje v misce. Namočte si nehty do této směsi po dobu 10 až 15 minut. Pro pevné nehty opakujte alespoň jednou týdně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat