Prostreno.cz

Palačinky. Čím vším se dají vylepšit

Znáte to, mouka, mléko, vejce, trocha míchání a těsto je hotové. Jenže co taková sodovka nebo marmeláda? I s těmito ingrediencemi se dá čarovat. Stejně jako se syrovou bramborou, s jejíž pomocí předejdete připálení palačinek!

Oblíbený nekynutý moučník se leckde spojuje s určitými rituály jara, ale co si budeme povídat, chutná skvěle i v jiných ročních obdobích. Věděli jste, že název palačinka se používá v mnoha slovanských jazycích? Když toto slovo vyřknete na Ukrajině, Slovensku, Slovinsku, v Bulharsku i Srbsku, všichni bezpečně pochopí, co máte na mysli. Právě jste na tuhle dobrotu dostali chuť? Pak nezapomeňte vyzkoušet i tyhle zlepšováky! Který vás nadchne nejvíc?

Kypřejší palačinky díky sodovce

Určitě už jste během své kuchyňské praxe dávno zjistili, že těsto na palačinky by mělo být uleželé, proto není vůbec na škodu připravit ho den předem. Jenže co když jde o neplánovanou akci a spontánní nápad? Ani tak samozřejmě není nic ztraceno. Hlavně v případě, že třetinu mléka nahradíte sodovkou. Dezert pak bude nadýchanější!

Prevence připálení? Sůl a brambora

Asi se shodneme na tom, že když se placka přilepí na pánev, rozhodně to nepotěší. Celá snaha totiž přijde vniveč! Naštěstí se tomu dá snadno předejít. Nahřátou pánev vytřete solí, nebo ji pomažte syrovou rozkrojenou bramborou. Přesně tak to dělávaly naše babičky, které vždy servírovaly jen tvarově dokonalé kousky. Teď už znáte jejich tajemství…

Extra křupavost zajistí kukuřičné lupínky

Lahodné palačinky, které budou navíc o něco křupavější, připravíte úplně jednoduše. Stačí do těsta při jejich přípravě nasypat hrst cornflakes. Zdá se vám to jako prapodivná kombinace? Nic neříkejte, dokud neochutnáte!

Ovocnou příchuť vykouzlí trik s marmeládou

Běžně se do palačinek dává marmeláda či džem až těsně před podáváním. Děláte to také tak? Zkuste malou obměnu a přidejte je rovnou do těsta. Proč ovocný nádech nevyužít v plné míře a čekat s ním až do finále? Vždyť by to byla škoda.

Palačinky s masem. Proč vlastně ne?

Tradiční náplně většinou bývají v rytmu povidel a zavařenin. Co takhle zelenina, nebo maso? I špenát podušený na česneku, nebo opečené mleté maso si s palačinkami náramně rozumějí. Když náplň navíc zakápnete trochou smetany, exploze chutí je zaručena!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat