Prostreno.cz

Tajemné Meloncello nesmí chybět na žádné letní party

Prázdniny a léto už je definitivně tady! Je nejvyšší čas si začít užívat! Tak co říkáte na báječný letní drink – krásně ovocný a sladký jako melouny? Ochutnejte meloncello a pochopíte, proč má velké šance stát se trendem letošního léta!

Na vlahé letní večery, na zahradní slavnosti nebo na grilovací párty – na to je ovocné meloncello ze sladké dužiny medového melounu prostě to pravé. Pravda – potřebuje sice trochu více času na přípravu, ale za to čekání to v každém případě stojí! Protože tenhle likér bude zaručeně chutnat nejen vám, ale i všem hostům. A navíc ho můžete báječně využít i jako dárek pro přátele a příbuzné.

Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • půlku medového melounu
  • 250 ml vodky
  • 250 ml mléka
  • 250 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g smetany

Příprava:

Nejdříve nakrájejte meloun na pět stejných půlměsíčků a zbavte je pecek. Potom je oloupejte a každý půlměsíček nakrájejte na malé kousky.

Nalijte vodku do lahve se širokým hrdlem. Pak přidejte kostičky melounu, aby nasákly vodkou a změkly. Lahev dobře uzavřete a uskladněte na tmavém místě po dobu jednoho týdne.

Po týdnu:

Zahřejte v hrnci za stálého míchání mléko s cukrem. Až se cukr úplně rozpustí, vypněte teplotu. Po troškách přilívejte smetanu a vždy dobře rozmíchejte. Vzniklý sirup nechte 20–30 minut vychladit.

Nyní si vezměte láhev s vodkou a melounem a pomocí sítka sceďte melounový alkohol. Kousky melounu rozmixujte dohladka a rozmixované přes sítko přidejte do smetanového sirupu. Při pasírování si můžete pomoci třeba dřevěnou vařečkou. Nakonec přidejte scezený alkohol a vše důkladně promíchejte.

Likér přelijte do velké skleněné lahve a nechte do druhého dne v mrazničce. Podávejte ledově vychlazené. 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat