Prostreno.cz

Domácí jablečné pyré z jablíček z farmy

Přesnídávky – oblíbená pochoutka nejen pro ty nejmenší, která zafunguje i jako skvělá rychlá svačinka. Připravte si tuto pochutinu doma a podle vlastních představ. Uvidíte, že si ji děti zamilují. Navíc budete mít pod kontrolou množství cukru i kvalitu surovin. Nemusíte se ničeho bát, příprava není vůbec složitá.

Při výrobě domácí přesnídávky se nemusíte omezovat pouze na jeden druh ovoce. Můžete vyzkoušet různé kombinace lesních plodů, jahod, rybízu i oblíbených meruněk. Kromě toho budete mít jistotu, že svým dětem připravíte pyré bez přidaného cukru nebo jiných sladidel, zahušťovadel i konzervantů. Navíc vám přesnídávka vydrží klidně i celý rok. Pamatujte, že základem této dětmi oblíbené lahůdky jsou především kvalitní suroviny. Ty najdete především na farmách hospodařících v režimu ekologického zemědělství.

Za ovocem na farmu!

Ekologické sady jsou udržovány s maximálním ohledem na zachování biodiverzity a nepoužívá se zde chemie, jako umělé postřiky, pesticidy či průmyslová hnojiva. Kromě biofarem nebo farmářských trhů, kde je vám prodávající (nabízí-li cokoli s označením BIO) povinen na vyžádání vždy předložit certifikát původu vydaný jednou ze čtyř tuzemských kontrolních organizací, si hodnotné ovoce v bio kvalitě obstaráte také v supermarketech nebo na e-shopech. Zde si dejte pozor na to, aby bylo označené logem biolistu nebo biozebry.

Krok za krokem k oblíbené přesnídávce

Jablíčka, švestky, jahody, meruňky i hrušky – popusťte uzdu své představivosti a zkombinujte různé druhy ovoce, které vaše děti milují. Výborná je například kombinace jablek s mrkví nebo dýní. Uvidíte, že po přesnídávce se jen zapráší.

Ingredience:

  • 1 kg jablek
  • 200 g ovoce na příchuť, doporučujeme mrkev
  • 1 l vody
  • vyvařené zavařovací sklenice

Očištěná jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na malé kousky, přidáme do hrnce s malým množstvím vody a rozvaříme je. Vaření zabere asi 20 minut. Do menšího hrnce přidáme ovoce na dochucení, které taktéž rozvaříme a posléze propasírujeme přes síto. Směs přidáme k jablkům a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a podle chuti přidáme cukr nebo jiné sladidlo. Následně pyré přidáme do vyvařených sklenic a přidáme do hrnce s vodou. Zavařujme asi při 80 stupních po dobu 20 minut. Hotové přesnídávky obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v chladu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat