Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Karbanátky s kari omáčkou

lanvin
13hlasů
Hodnotit

60min

25min příprava

35min vaření

344 kJ

energetická hodnota na 100g

127 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky9g sacharidy7g bílkoviny

Výborné karbanátky z drůbežího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g mletého drůbežího masa
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky citronového pepře
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 3 ks šalotky
  • 250 ml jablečného džusu
  • 2 lžičky kari koření
  • 300 ml protlaku z rajčat
  • 3 špetky soli
  • 5 lžic kompotovaných jablek
  • 2 lžíce oleje rostlinného

Postup přípravy

  • Šalotku nakrájejte a orestujte v hlubší pánvi na oleji. Přidejte protlak a jablečný džus. Vařte, až se vše zredukuje na hustou omáčku.
  • Ochuťte solí a přidejte kari koření, můžete podle chuti přisladit. Nakonec vmíchejte kompotovaná jablka.
  • Mleté maso promíchejte se špetkou soli a pepřem. Utvořte kuličky, které uvařte ve vývaru.
  • Podávejte s rýží, přelité omáčkou.
TIP:

Citronový pepř je speciální kombinace koření a bylinek, která je připravena k ochucení všech druhů ryb a pokrmů z darů moře. Při přípravě ryby nemusíme již dosolovat. Hodí se také na dochucení omáček, rajské nebo koprové a do rajčatové omáčky na těstoviny. Výborná je salátová zálivka připravená z bílého jogurtu nebo zakysané smetany a okořeněná citronovým pepřem. Velmi pikantní je na řízky a tlačenky.

Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

2 hlasy
252kJ 130 Kč
Marinovaný sýr feta

Marinovaný sýr feta

2 hlasy
20min 1322kJ 90 Kč

Podobné recepty

Jarní kuře

Jarní kuře

35 hlasů
35min 393 kJ 132 Kč
Pečené kuřecí kousky

Pečené kuřecí kousky

21 hlasů
60min 865 kJ 115 Kč
Ostrá kuřecí křidélka

Ostrá kuřecí křidélka

28 hlasů
60min 792 kJ 54 Kč
Zelené rolády

Zelené rolády

18 hlasů
40min 468 kJ 130 Kč
Kuřecí čtvrtky s pomerančem

Kuřecí čtvrtky s pomerančem

14 hlasů
60min 707 kJ 98 Kč
Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

23 hlasů
40min 706 kJ 148 Kč

Články nejen o vaření