Ingredience na
- 500 g
mletého drůbežího masa
- 4 špetky
soli
- 2 špetky
citronového pepře
- 400 ml
kuřecího vývaru
- 3 ks
šalotky
- 250 ml
jablečného džusu
- 2 lžičky
kari koření
- 300 ml
protlaku z rajčat
- 3 špetky
soli
- 5 lžic
kompotovaných jablek
- 2 lžíce
oleje rostlinného
TIP:
Citronový pepř je speciální kombinace koření a bylinek, která je připravena k ochucení všech druhů ryb a pokrmů z darů moře. Při přípravě ryby nemusíme již dosolovat. Hodí se také na dochucení omáček, rajské nebo koprové a do rajčatové omáčky na těstoviny. Výborná je salátová zálivka připravená z bílého jogurtu nebo zakysané smetany a okořeněná citronovým pepřem. Velmi pikantní je na řízky a tlačenky.