Prostreno.cz

Flambovaný meloun

Dopřejte si na konec léta skvělý melounový dezert.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 494 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy21g
tuky1g

Ingredience na

  • 1,5 kg vodního melounu
  • 2 ks pomeranče - vymačkaná šťáva
  • 2 lžíce pomerančové kůry - na nudličky
  • 2 lžíce citronové kůry - na nudličky
  • 80 g cukru
  • 4 lžíce koňaku - případně jiný alkohol
  • 1 lžíce másla
  • 4 ks tyčinky skořice
  • Na ozdobu
  • 4 snítky meduňky

Postup přípravy

  1. Oloupaný vodní meloun nakrájejte na stejně velké obdélníky (Přibližně 10 x 5 cm,vysoké přibližně 4 cm).
  2. Z kousku melounu vykrojte několik kuliček.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte na nudličky nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu cukr a míchejte, až se cukr rozpustí.
  4. Do takto připravené šťávy vložte kousky melounu, které pokapejte alkoholem a flambujte.
  5. Podávejte ozdobené kuličkami melounu, tyčinkami skořice a meduňkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Flambovaný meloun

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat