Prostreno.cz

Ořechové srdce

Ořechové srdce s polevou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 15min

    1h a 15min příprava

    60min vaření

  • 1564 kJ / 373 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy39g
tuky20g

Ingredience na

  • 150 g másla
  • 250 g cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 120 g hrubě mletých ořechů
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na krém
  • 170 g změklého másla
  • 170 g moučkového cukru
  • 3 lžíce mletých vlašských ořechů
  • Na polevu
  • 200 g 70% hořké čokolády
  • 2 lžíce másla
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Krém: Elektrickým šlehačem vyšlehejte máslo a cukr, až vznikne hladký krém, vmíchejte ořechy a krém nechte vychladit.
  2. Vymažte a vysypte formu ve tvaru srdce, nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Troubu předehřejte na 190 °C.
  3. Vyšlehejte do pěny žloutky, cukr a změklé máslo.
  4. Pak přisypte prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva a za stálého míchání přidejte mléko a ořechy.
  5. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.
  6. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte 40-45 minut, zda je korpus hotový vyzkoušejte pomocí dřevěné špejle.
  7. Upečený korpus nechte vychladnout. Před krájením můžete dát na chvíli do lednice.
  8. Pokud pečete korpus v kulaté formě, nožem odkrojte kousky, aby vzniklo srdce. Korpus rozkrojte a naplňte ořechovým krémem.
  9. Nakonec přelijte čokoládovou polevou.
  10. Příprava polevy: Do misky nahrubo nastrouhejte čokoládu, přidejte máslo a vše pomalu za stálého míchání nechte rozpustit v horké vodní lázni.
  11. Pak nechte polevu 10 minut chladnout, občas promíchejte.
  12. Polevou potřete srdce.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ořechové srdce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat