Prostreno.cz

Fazolové lusky dušené se žampiony

Zelené fazolky s houbami , anglickou slaninou a šalotkami.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 439 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g zelených fazolových lusků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g libové anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 8 ks šalotek - oloupané ,nakrájené na plátky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 špetky soli
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Fazolky blanšírujte 4 minuty v osolené vodě,pak fazolky sceďte a nasypte je do ledové vody,nechte je půl minuty ve vodě a pak je sceďte.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej , přidejte žampiony nakrájené na plátky a duste,až se odpaží voda z hub.
  3. V jiné pánvi zvolna orestujte anglickou slaninu nakrájenou na kostičky spolu s oloupanou,nakrájenou šalotkou.
  4. Přidejte tymián ,houby a fazolky .
  5. Podle chuti osolte,opepřete a dochuťte citronovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,09g
  • Sacharidy:

    109,28g
    • Cukry:

      13,34g
  • Tuky:

    141,67g
  • Vláknina:

    57,72g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fazolové lusky dušené se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat