Prostreno.cz

Rýžový dezert

V mléce vařená rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Velmi chutný je dezert s mangem a kokosem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 587 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy27g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 l mléka
  • 2 hrnky rýže Basmati
  • 1 ks velké ,zralé mango
  • 1 lžička medu - podle chuti více
  • 2 lžíce strouhaného kokosu

Postup přípravy

  1. Před vařením rýži několikrát propláchněte.
  2. Do hrnce nalijte mléko,přidejte rýži a uvařte rýži doměkka.Často míchejte,aby se rýže v mléce nepřipálila.Pokud je potřeba,přilijte trochu mléka.
  3. Uvařenou rýži oslaďte medem a nechte vychladnout.
  4. Mango oloupejte ,vyndejte pecku ,nakrájejte a rozmixujte,ale ne na kaši! Měly by zůstat maličké kousky manga.
  5. Mango vmíchejte do vychladlé rýže.
  6. Přidejte kokos a promíchejte.
  7. Před podáváním nechte vychladit.

TIP:

Hrnek má objem 250 ml .





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rýžový dezert

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat