Prostreno.cz

Marinovaná zelenina

Zelenina je skvělá jako příloha,nebo k přípravě různých salátů.

  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 675 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 kg zeleniny - cibule,cuketa,paprika,fenykl aj.
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vinného octa
  • 250 ml kvalitního oleje
  • 200 ml vody
  • 15 kuliček černého pepře
  • 3 snítky oblíbených bylinek
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky . Česnek překrojte na poloviny.
  2. Zeleninu ,kromě česneku,nasypte na plech vyložený pečícím papírem,pokud nebude stačit jeden plech,použijte dva,zelenina by se neměla překrývat.
  3. Zeleninu přikryjte pečícím papírem,nebo alobalem a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 200°C.
  4. V hrnci svařte vinný ocet,vodu ,sůl a cukr.
  5. Přidejte olej,pepř a míchejte,až se vše důkladně spojí .
  6. Nakonec přidejte nasekané bylinky a už nevařte.
  7. Zeleninu nasypte do velké sklenice ,zalijte lehce vychladlým nálevem,přidejte česnek a sklenici uzavřete.
  8. Před podáváním nechte v lednici minimálně jeden den.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,92g
  • Sacharidy:

    141,61g
    • Cukry:

      100,80g
  • Tuky:

    101,49g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 161 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná zelenina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat