Prostreno.cz

Rybí kousky na špejli

Pikantní rybí kousky pečené se žlutou paprikou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 451 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy2g
tuky11g

Ingredience na

  • 700 g chlazeného rybího filé - dle vlastního výběru
  • 1.5 lžičky citrónového pepře
  • 3 špetky soli
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 ks žluté papriky
  • 4 ks červené chilli papričky - lampionky,nebo jiné
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nasekané petrželky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  2. Rybu a papriku nakrájejte na přibližně stejně velké kousky.
  3. Chilli papričky překrojte na polovinu.
  4. Olej promíchejte s citronovým pepřem a solí.
  5. Rybí kousky postupně obalte v připraveném oleji a napichujte je střídavě s paprikou na špejle. Na každou špejli přidejte taky kousek chilli papričky.
  6. Připravené špejle uložte do menší,vymazané zapékací misky a vše ještě potřete ochuceným olejem .
  7. Přikryjte a pečte v troubě 15 minut . Rybu odkryjte a pečte ještě 10-15 minut-podle velikosti rybích kousků.
  8. Hotovou rybu posypte nasekanou petrželkou.

TIP:

Pokrm můžete připravit z mraženého rybího filé.Chutnější je ale rybí filé chlazené.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,20g
  • Sacharidy:

    18,00g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    201,20g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí kousky na špejli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat