Prostreno.cz

Škvarkové rohlíky

Rohlíky jsou výtečné jen tak,k polévkám,nebo s různými pomazánkami.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    1h a 30min příprava

    15min vaření

  • 842 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy30g
tuky6g

Ingredience na

  • 40 g droždí
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 450 g hladké pšeničné mouky
  • 300 g celozrnné pšeničné mouky
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 hrnek mletých škvarků
  • 250 ml vlažné vody
  • 250 ml vlažného mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 ks vejce
  • Na potření
  • 1 ks rozšlehané vejce

Postup přípravy

  1. Droždí rozmíchejte s cukrem na kašičku, postupně přidejte ostatní ingredience a vypracujte hladké těsto (nemělo by být příliš tuhé) .
  2. Těsto nechte kynout přibližně 45 minut.
  3. Na pomoučeném válu vyválejte z těsta „ hada „ rozdělte ho na stejně velké kousky, ze kterých vytvarujte kuličku, z kuličky vyválejte ovál a vytvarujte rohlík . Rohlíky můžete na povrchu na několika místech mělce naříznout.
  4. Rohlíky pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě dvacet minut kynout.
  5. Rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem (podle chuti můžete posypat kmínem, hrubozrnnou solí, slunečnicovými semínky atp.) a v troubě předehřáté na 180°C pečte přibližně 15 minut - dozlatova.
  6. Po upečení můžete potřít sádlem nebo vodou.

TIP:

Pokud nechcete hodně rohlíků,upečte je z poloviční dávky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Škvarkové rohlíky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat