Prostreno.cz

Pomazánka z ředkviček a nivy

Variací na pomazánky existují desítky. K jejich kouzlu patří i to, že si s kompozicí můžete pohrávat donekonečna.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 1217 kJ / 290 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy8g
tuky20g

Ingredience na

  • 2 svazky ředkviček
  • 300 g lučiny nebo sýra cottage
  • 80 g sýra s modrou plísní - nastrouhaného
  • 1 hrst řeřichových lístků
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pískového cukru

Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky nastrouhejte na hrubém struhadle, nasypte je do cedníku a jemně je osolte. Nechte asi čtvrt hodiny stát, aby ředkvičky pustily vodu, pak je ještě jemně vymačkejte.
  2. V misce smíchejte sýry, přidejte ředkvičky,lístky řeřichy, opepřete a lehce dochuťte cukrem . Promíchejte a můžete podávat.
  3. Chleba s pomazánkou můžete ozdobit plátky ředkviček.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,00g
  • Sacharidy:

    164,00g
    • Cukry:

      106,00g
  • Tuky:

    26,32g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 290 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

86

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pomazánka z ředkviček a nivy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat