Prostreno.cz

Polévka soljanka

Soljanka patří mezi polévky klasické ruské kuchyně . Klasická masová soljanka je hustá polévka založená na mase a sladkokyselé chuti . Polévka má mnoho variant, vyzkoušejte tento recept .

11.03.2019 lanvin
4h a 35min

35min příprava

4h a 0min vaření

520 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso vložte do hrnce, zalijte 2–2,5 litry studené vody, přidejte bobkový list a celé koření. Trochu osolte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a táhněte 2–3 hodiny, dokud maso úplně nezměkne.
  2. Měkké maso vyjměte, nechte zchladnout a pak nakrájejte na tenké nudličky nebo natrhejte.
  3. Rajčata nařízněte lehce do kříže, ponořte do vroucí vody a nechte asi 2 minuty stát. Pak je zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno, zpěňte ji v polévkovém hrnci na tuku , vmíchejte rajčatový protlak a cukr .
  5. Promíchejte , zalijte scezeným vývarem z masa a přiveďte znovu k varu.
  6. Okurky nakrájejte na kostičky nebo plátky, kapary a olivy překrojte a vše vložte spolu s masem a rajčaty do polévky.
  7. Vařte 10–15 minut , podle potřeby dochuťte lákem z okurek.
  8. Při podávání každou porci doplňte trochou zakysané smetany, klínkem citronu a ozdobte koprem,nebo petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,40 g
  • Sacharidy:

    325,90 g
    • Cukry:

      118,20 g
  • Tuky:

    45,37 g
  • Vláknina:

    90,00 g

Aktivita pro spálení:

124 kcal
15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka soljanka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba