Prostreno.cz

Rebarborová granita

Granita je druh zmrzliny, kterou si jednoduše připravíte doma jen s pomocí mrazáku. Dá se připravit v mnoha příchutích.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 4h a 15min

    4h a 0min příprava

    15min vaření

  • 389 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy18g
tuky0g

Ingredience na

  • 500 g rebarbory
  • 180 g pískového cukru
  • 250 ml červeného vína
  • 150 ml vody
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na menší kousky.
  2. Nalijte vodu s vínem do hrnce, přisypte cukr a přiveďte k varu.
  3. Zahřívejte, až se cukr úplně nerozpustí, pak přidejte rebarboru a citronovou šťávu. Duste 8 -10 minut.
  4. Směs rozmixujte a nalijte do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe do nízké misky s rovným dnem a víkem.
  5. Dejte do mrazáku na 6-8 hodin, každou hodinu promíchejte.
  6. Podávejte se snítkou máty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,98g
  • Sacharidy:

    128,60g
    • Cukry:

      102,80g
  • Tuky:

    0,95g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Medový bourbon

(1 hlasů)
15min
63 kJ

Šumivé granátové jablko

(2 hlasů)
15min
325 kJ

Koktejl s granátovou šťávou

(1 hlasů)
15min
432 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rebarborová granita

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat