Houby plněné baby špenátem
Portobello v jakékoliv kuchyňské úpravě je dobrým zdrojem bílkovin, vitamínu B6 , hořčíku, zinku a manganu. Obsahuje velké množství vlákniny, fosforu, draslíku. Tyto houby plněné špenátem jsou vynikající nejen pro vegetariány .
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
1695 kJ / 405 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy13g
tuky36g
Ingredience na
- 4 ks
houby portobello
- 100 g
baby špenátu
- 1 ks
prolisovaný stroužek česneku
- 3 lžíce
panko strouhanky
- 4 lžíce
strouhaného sýra
- 6 lžic
olivového oleje
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 ° C.
- Z hub odkrojte nožičky a nakrájejte je nadrobno.
- Houby uložte na plech vyložený pečícím papírem,jemně je pokapejte olejem a dejte je na 5 minut do předehřáté trouby.
- V pánvi rozehřejte olej,přidejte nasekané nožičky hub a nakrájený špenát. Za stálého míchání duste 5 minut.
- Dochuťte solí,pepřem a prolisovaným česnekem.
- Ke špenátu vmíchejte strouhanku a sýr.
- Houby vyjměte z trouby a naplňte je špenátovou směsí.
- Vložte je znovu do trouby na přibližně 12 minut.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: