Prostreno.cz

Brambory zapečené se sýrem a paprikou

Batáty jsou sladší,než klasické brambory. Můžete jimi doplnit některé důležité látky, které vaše tělo potřebuje. Jak napovídá jasně oranžová barva, jde o zásobárnu betakarotenu. Betakaroten má tu výhodu, že je díky tepelné úpravě pro organismus lépe vstřebatelný a tím i lépe využitelný.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 401 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g brambor
  • 1 ks velká, sladká brambora batát
  • 2 ks červené papriky - kapie
  • 150 g strouhaného sýra - dle vlastní volby
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C
  2. Oloupanou sladkou bramboru nakrájejte na menší kostky , nasypte je do vymazaného pekáčku a osolte je .
  3. Papriku nakrájejte na nudličky a nasypte ji na batáty.
  4. Vše rovnoměrně posypte sýrem.
  5. Oloupané brambory nakrájejte na plátky ,nasypte je do pekáčku na sýr ,dochuťte solí a pepřem.
  6. Brambory zalijte smetanou a pečte v předehřáté troubě 45-50 minut,nebo až jsou brambory měkké.
  7. V polovině pečení brambory promíchejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,20g
  • Sacharidy:

    70,30g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    117,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 95 kcal

11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené se sýrem a paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat