Brambory zapečené se sýrem a paprikou
Batáty jsou sladší,než klasické brambory. Můžete jimi doplnit některé důležité látky, které vaše tělo potřebuje. Jak napovídá jasně oranžová barva, jde o zásobárnu betakarotenu. Betakaroten má tu výhodu, že je díky tepelné úpravě pro organismus lépe vstřebatelný a tím i lépe využitelný.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
501 kJ / 119 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky7g
Ingredience na
- 800 g
brambor
- 1 ks
velká, sladká brambora batát
- 2 ks
červené papriky
- kapie
- 150 g
strouhaného sýra
- dle vlastní volby
- 250 ml
smetany na vaření
- 3 špetky
mletého pepře
- 0.5 lžičky
soli
- Na vymazání
- 2 lžíce
másla
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C
- Oloupanou sladkou bramboru nakrájejte na menší kostky , nasypte je do vymazaného pekáčku a osolte je .
- Papriku nakrájejte na nudličky a nasypte ji na batáty.
- Vše rovnoměrně posypte sýrem.
- Oloupané brambory nakrájejte na plátky ,nasypte je do pekáčku na sýr ,dochuťte solí a pepřem.
- Brambory zalijte smetanou a pečte v předehřáté troubě 45-50 minut,nebo až jsou brambory měkké.
- V polovině pečení brambory promíchejte.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: