Prostreno.cz

Ryby v kořeněné omáčce

Příprava je vcelku snadná, rybímu masu svědčí i exotická úprava se zázvorem, kari kořením a kurkumou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 677 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy24g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 porce chlazeného rybího filé á 180 g - treska,štika,candát aj.
  • 5 špetek soli
  • 0.5 hrnku kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 snítky zelené petrželky
  • K podávání
  • 1 ks velký citrón - nakrájený na klínky
  • Na omáčku
  • 50 g rajského protlaku
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kari koření
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 300 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • soli

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a obalte v kukuřičném škrobu.
  2. V rendlíku,nebo velké pánvi rozehřejte olej a ryby z obou stran opečte. Opečené ryby vyndejte na talíř.
  3. Do rendlíku ,nebo pánve přidejte rajský protlak , zázvor, jemně nasekaný česnek, citrónovou kůru, citronovou šťávu ,kari koření , kurkumu a minutu míchejte.
  4. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob a za stálého míchání přidejte ke koření . Vařte 10 minut. Podle chuti osolte .
  5. Do omáčky vložte opečené ryby a v omáčce je prohřejte .
  6. Podávejte s klínky citrónu,posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,20g
  • Sacharidy:

    250,00g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    15,78g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryby v kořeněné omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat