Prostreno.cz

Pošírované broskve s mátou

Lahodný dezert z broskví a bílého vína s mátou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 275 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky0g

Ingredience na

  • 6 ks broskví
  • 3 snítky máty
  • 2 ks silné proužky citrónové kůry
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 750 ml bílého vína - sladké,nebo polosladké

Postup přípravy

  1. Broskve vložte do vroucí vody přibližně na 30 sekund, pak je vyjměte a ihned vložte do studené vody.
  2. Pak broskve oloupejte, vyndejte pecku a překrojte je na 4 klínky.
  3. Do rendlíku nalijte víno ,přidejte citronovou kůru, mátu ,cukr a míchejte,až se cukr rozpustí.
  4. Do vzniklého sirupu vložte broskve a nechte je v sirupu vychladnout.Pokud jsou broskve tvrdé , můžete je ještě 5-8 minut povařit.
  5. Vychlazené broskve i s vínem rozdělte do sklenic a hned podávejte.

TIP:

Můžete podávat s cukrářskými piškoty.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,01g
  • Sacharidy:

    26,10g
    • Cukry:

      8,39g
  • Tuky:

    0,27g
  • Vláknina:

    9,50g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pošírované broskve s mátou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat