Prostreno.cz

Pošírované broskve s mátou

Lahodný dezert z broskví a bílého vína s mátou .

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 183 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy6g
tuky0g

Ingredience na

  • 6 ks broskví
  • 3 snítky máty
  • 2 ks silné proužky citrónové kůry
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 750 ml bílého vína - sladké,nebo polosladké

Postup přípravy

  1. Broskve vložte do vroucí vody přibližně na 30 sekund, pak je vyjměte a ihned vložte do studené vody.
  2. Pak broskve oloupejte, vyndejte pecku a překrojte je na 4 klínky.
  3. Do rendlíku nalijte víno ,přidejte citronovou kůru, mátu ,cukr a míchejte,až se cukr rozpustí.
  4. Do vzniklého sirupu vložte broskve a nechte je v sirupu vychladnout.Pokud jsou broskve tvrdé , můžete je ještě 5-8 minut povařit.
  5. Vychlazené broskve i s vínem rozdělte do sklenic a hned podávejte.

TIP:

Můžete podávat s cukrářskými piškoty.





Vložit můj recept

Reklama

Zdravě se Sabčou

Všechna videa
14:33

HIIT training

HIIT training
14:03

Hardcore cvičení na bříško

Hardcore cvičení na bříško
18:24

Kardio cvičení pro celé tělo

Kardio cvičení pro celé tělo

Ohodnoťte recept:
Pošírované broskve s mátou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat