Prostreno.cz

Hovězí svíčková s omáčkou z červeného rybízu

Falešná hovězí svíčková s jemnou omáčkou z červeného rybízu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 791 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky12g

Ingredience na

  • 800 g falešné hovězí svíčkové - nebo hovězí loupaná plec
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 150 ml červeného vína
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce oleje
  • 350 ml silného, domácího hovězího vývaru
  • Na omáčku
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml masového vývaru
  • 150 33% smetany
  • 200 g červeného rybízu - může být mražený
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete, potřete hořčicí , posypte lístky tymiánu a dejte do uzavíratelné misky.
  2. Maso přelijte 150 ml vína ,misku uzavřete a nechte přes noc v chladničce.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte ze všech stran v pánvi na 4 lžících oleje aby se maso zatáhlo.
  5. Maso dejte do pekáčku,podlijte 200 ml vývaru a pečte přikryté v předehřáté troubě doměkka .
  6. Měkké maso vyndejte z trouby a nechte ho 20 minut odpočinout .
  7. Během pečení masa si připravte omáčku: Do rendlíku nasypte rybíz,který rozmačkejte vidličkou.
  8. Přidejte vývar, červené víno, smetanu a cukr. Vařte 15 minut.
  9. Omáčku podle chuti osolte a zahustěte kukuřičným škrobem .
  10. Hotovou omáčku propasírujte přes sítko.
  11. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,22g
  • Sacharidy:

    309,30g
    • Cukry:

      112,20g
  • Tuky:

    163,40g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 189 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s omáčkou z červeného rybízu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat