Prostreno.cz

Zelenina smažená na másle

Bezmasý sytý oběd. Jemně smažená zelenina s vařenou rýží a sýrem tofu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 636 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky9g

Ingredience na

  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 0.5 lžičky soli
  • 300 g tofu
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 5 lžic sojové omáčky
  • 400 g zelí pak choi - koupíte v supermarketu
  • 200 g mrkve
  • 1 lžíce světlých sezamových semínek
  • 2 ks vejce
  • 80 ml arašídového oleje
  • 3 lžíce másla
  • kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu . Rýže nesmí být rozvařená,ale uvařená „al dente“ . Rýži uchovejte v teple.
  2. Sýr tofu nakrájejte na půlcentimetrové nudličky,nasypte je do misky ,pokapejte 3 lžícemi sojové omáčky , promíchejte a dejte stranou.
  3. Dobře omyté a očištěné zelí podélně nakrájejte na silnější plátky.
  4. Očištěnou mrkev nakrájejte na nudličky.
  5. Vejce rozšlehejte v misce s kukuřičným škrobem ,přisypte nudličky sýra a sýr ve vejcích obalte.
  6. Obalený sýr opečte v pánvi s rozehřátým olejem.Opečený sýr vyndejte děrovanou lžící do misky vyložené papírovým ubrouskem.
  7. Do stejné pánve přidejte 3 lžíce másla , nudličky mrkve , zelí , vše zakápněte sojovou omáčkou a zeleninu osmažte.
  8. Zeleninu během smažení posypte provensálským kořením a sezamovými semínky.
  9. Nakonec zeleninu promíchejte s rýží a podle chuti osolte .




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelenina smažená na másle

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat