Prostreno.cz

Marinované hovězí plátky

Hovězí maso marinované v bílém víně s hřebíčkem a zázvorem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 894 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy19g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g hovězího zadního masa
  • 300 ml suchého bílého vína - nebo hovězí vývar
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 0.5 lžičky mletého zázvoru
  • 4 ks hřebíčku
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 150 ml studené vody

Postup přípravy

  1. V nízké hranaté misce smíchejte bílé víno, sojovou omáčku, olej, hřebíček, zázvor a jemně nasekaný česnek.
  2. Do marinády vložte maso, maso obalte v marinádě, misku uzavřete a nechte přes noc v chladničce. Během marinování jednou maso otočte.
  3. Maso přeložte i s marinádou do hrnce, přidejte nakrájenou cibulku, maso osolte a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte, ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a vmíchejte ho do vydušené šťávy z masa. Vařte 10 minut.
  5. Do omáčky vložte zpět maso a maso nechte prohřát.
  6. Podávejte nakrájené na plátky, nejlépe s restovanou zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,20g
  • Sacharidy:

    214,20g
    • Cukry:

      4,60g
  • Tuky:

    121,88g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované hovězí plátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat