Smetanový pórkový krém s koprem
Jemná, chutná, krémová polévka z francouzské kuchyně.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
245 kJ / 58 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g
Ingredience na
- 300 g
brambor
- 1 ks
pórku
- 1.5 lžíce
másla
- 1.7 l
masového nebo zeleninového vývaru
- 250 ml
smetany na vaření
- nebo 33%
- 0.5 lžíce
bramborového škrobu
- 2 špetky
soli
- 3 špetky
mletého bílého pepře
- 4 snítky
kopru
Postup přípravy
- Pórek, bílou část a kousek zelené části nakrájejte na plátky.
- Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
- V hrnci rozehřejte máslo, přisypte pórek a na mírném ohni 3 minuty míchejte.
- Přidejte vývar, brambory a vařte, až jsou brambory měkké.
- Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
- Ve smetaně rozmíchejte bramborový škrob, smetanu nalijte do polévky a vařte na mírném ohni 10 minut. Podle chuti polévku osolte a opepřete.
- Polévku podávejte posypanou nakrájeným koprem.