Prostreno.cz

Smetanový pórkový krém s koprem

Jemná, chutná, krémová polévka z francouzské kuchyně.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 245 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g brambor
  • 1 ks pórku
  • 1.5 lžíce másla
  • 1.7 l masového nebo zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření - nebo 33%
  • 0.5 lžíce bramborového škrobu
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 4 snítky kopru

Postup přípravy

  1. Pórek, bílou část a kousek zelené části nakrájejte na plátky.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte pórek a na mírném ohni 3 minuty míchejte.
  4. Přidejte vývar, brambory a vařte, až jsou brambory měkké.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Ve smetaně rozmíchejte bramborový škrob, smetanu nalijte do polévky a vařte na mírném ohni 10 minut. Podle chuti polévku osolte a opepřete.
  7. Polévku podávejte posypanou nakrájeným koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smetanový pórkový krém s koprem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat