Prostreno.cz

Chřest, rajčata a piniové oříšky

Na chřestu je báječné to, že má sám o sobě příjemnou chuť a při kousnutí krásně křupne, a tak se může podávat prakticky jen tak, připravený na másle.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1190 kJ / 284 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky26g

Ingredience na

  • 2 svazky zeleného chřestu
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 3 lžíce piniových oříšků - můžou být i jiné ořechy
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce strouhané limetkové kůry - z bio limetky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 5 lžic limetkové šťávy
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Zapékací misku vymažte olejem.
  3. Do misky uložte očištěný chřest a posypte ho rajčaty a oříšky.
  4. Zeleninu osolte, opepřete, přisypte nakrájený česnek a vše pokapejte olejem.
  5. Chřest dejte na 10 minut do předehřáté trouby.
  6. Nastrouhaný sýr smíchejte s nastrouhanou limetkovou kůrou.
  7. Chřest vyndejte z trouby, pokapejte ho limetkovou šťávou, posypte připraveným sýrem a dejte zpět na 10 minut do trouby.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Chřest, rajčata a piniové oříšky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat