Prostreno.cz

Dýně s mangoldem

Dýně Hokaido je skvělá, protože se nemusí loupat. Dá se připravit na spoustu způsobů. Vyzkoušejte zdravý salát z dýně a mangoldu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 445 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g očištěné dýně Hokaido - nemusíte loupat
  • 1 ks mangold
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks šalotky
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky oblíbené směsi koření - může být i grilovací
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Mangoldové listy omyjte pod vodou, pak vyřízněte z listů stonky. Stonky nakrájejte na drobnější příčné kousky, silné kolem půl centimetru. Listy nakrájejte na větší kousky.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Očištěnou dýni nakrájejte na klínky a nasypte je do vymazaného pekáčku.
  4. Dýni osolte, posypte kořením, pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut. Během pečení dýni promíchejte.
  5. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přisypte oloupanou, nakrájenou šalotku, nakrájené stonky mangoldu a míchejte přibližně 3 minuty.
  6. K šalotce nasypte nakrájené listy mangoldu a míchejte, až listy „zavadnou“. Podle chuti osolte, opepřete a posypte citronovou kůrou.
  7. Dýni podávejte s mangoldem, skvěle se hodí k rybám, nebo grilovanému masu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýně s mangoldem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat