Prostreno.cz

Jarní salát s křepelčími vejci

Kuskus je ideální základ pro rychlá jídla salátového typu.Vyzkoušejte ho s hráškem a křepelčími vajíčky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 656 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 8 ks křepelčích vajec
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 250 g čerstvého nebo mraženého hrášku (rozmražený)
  • 250 g kuskusu
  • 500 ml horkého kuřecího vývaru
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 2 špetky drceného černého pepře
  • 0.5 hrnku nakrájené máty a petrželky

Postup přípravy

  1. Kuskus zalijte horkým vývarem, promíchejte ho vidličkou a nechte asi 10 minut odstát pod pokličkou.
  2. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Zchlaďte je studenou vodou a oloupejte.
  3. Očištěný, na větší kousky nakrájený chřest a hrášek nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Poté sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte dobře okapat.
  4. Smíchejte strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, bylinky a olivový olej, osolte opepřete a promíchejte.
  5. Kuskus rozdělte na talíře, přidejte zeleninu a pokapejte ji ochuceným olejem.
  6. Nahoru položte rozkrojená vejce, která jemně osolte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní salát s křepelčími vejci

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat