Telecí sekaná s hráškem
Jemná telecí sekaná je naprosto skvělá. Sekaná může být pokaždé jiná. Vyzkoušejte náš recept na sekanou s hráškem a paprikou.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
413 kJ / 98 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy8g
tuky4g
Ingredience na
- 800 g
mletého telecího masa
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
mletého černého pepře
- 1 ks
menší zelené papriky
- nakrájené na kostičky
- 150 g
hrášku
- čerstvý,nebo mražený
- 1 ks
šalotky
- najemno nakrájené
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 1 ks
vejce
- rozšlehané
- 0.5 hrnku
rozdrobených slaných krekrů
- 400 ml
rajčatové omáčky ve skle
- 250 g
masového vývaru
Postup přípravy
- Krekry pomocí válečku rozdrobte.
- Telecí maso, papriku nakrájenou na kostičky, hrášek, 150 ml rajčatové omáčky, šalotku, prolisovaný česnek, vejce a rozdrobené krekry dejte do misky.
- Podle chuti osolte, opepřete, dobře promíchejte a vytvarujte bochník.
- Bochník položte do pekáčku, podlijte vývarem, přikryjte a pečte 45 minut při 190 °C.
- Maso odkryjte, přidejte zbytek rajčatové omáčky, dejte odkryté zpět do trouby a pečte dalších 15 minut.